Peste o sută de noi bolnavi, la testările de weekend
Foto: Marian Calestru

Peste o sută de noi bolnavi, la testările de weekend
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Aproximativ unul din șase gălăţeni testaţi pentru COVID-19 în weekend a fost declarat purtător al virusului, în timp ce aproape 70 de pacienţi aflaţi sub tratament în unităţile medicale de profil au fost declaraţi vindecaţi ca urmare a retestării şi au putut pleca acasă. Trei pacienți aflați în stare gravă ca efect al infectării cu Sars-Cov-2 au decedat.

Potrivit datelor centralizate de Prefectura Galaţi privind evoluţia cazurilor de infectare cu COVID-19, dintre cei 629 de pacienţi testaţi într-un interval de 48 de ore, 107 au fost declaraţi purtători ai virusului. Numai duminică, 21 februarie 2021, au fost confirmate 40 de noi cazuri, numărul total al celor infectaţi ajungând astfel la 19.938. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, zece persoane, dintre care 18 duminică, au fost reconfirmate.

Din nefericire, trei bolnavi au pierdut lupta cu boala la finele săptămânii trecute, decesul fiind raportat sâmbătă, 20 februarie. Asta face ca numărul total al victimelor COVID-19 din Galați să ajungă la 559.

Tot la sfârșitul săptămânii trecute, 68 de pacienţi au primit vestea bună a unor teste negative, care i-au făcut automat vindecaţi şi le-au permis externarea din spitale. Dintre aceştia, 43 au fost "negativaţi" duminică. În total, 18.798 dintre persoanele depistate pozitiv şi internate în unităţile spitaliceşti din judeţ au fost declarate vindecate.

Duminică, 21 februarie, conform datelor furnizate de Prefectura Galaţi, se aflau în carantină la domiciliu 1.113 de persoane, în timp ce 380 erau în izolare la domiciliu, iar alte 201, în izolare instituţionalizată.

De la începutul pandemiei, în Galaţi au fost efectuate 94.888 de teste.

Citit 998 ori Ultima modificare Miercuri, 24 Februarie 2021 00:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.