Tratament pentru scleroza multiplă

Tratament pentru scleroza multiplă

Evaluaţi acest articol
(6 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Un tratament promițător pentru tratarea sclerozei multiple - un medicament care înlocuiește perfuziile cu care sunt tratați în acest moment pacienții - este în curs de aprobare în România. Medicamentul a obținut deja acordul Agenției Naționale a Medicamentului pentru a intra pe piața din România și așteaptă, în acest moment, și aprobarea Casei Naționale de Asigurări de Sănătate pentru a intra pe lista medicamentelor compensate, scrie Hotnews.ro.

Practic, pacienții diagnosticați cu scleroză multiplă, care primesc în acest moment doar tratament perfuzabil, vor putea fi tratați cu un medicament oral. Patru săptămâni de medicație cu aceste pastile acoperă patru ani de tratament.

Medicamentul în cauză este deja prezent în 81 de țări din întreaga lume, multe dintre ele țări europene. Potrivit asociațiilor de pacienți, vârsta medie a unui pacient cu scleroză multiplă în România este de 35 de ani, în timp ce în Franța, vârsta medie este de 28 de ani. Asociațiile de pacienți pun acest lucru pe seama momentului diagnosticării, care în România vine mai târziu decât în alte țări.

Citit 706 ori Ultima modificare Luni, 22 Februarie 2021 00:44

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro