Cât de sigur este vaccinul AstraZeneca

Cât de sigur este vaccinul AstraZeneca

Evaluaţi acest articol
(5 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, medicul Valeriu Gheorghiță, a spus, la sfârșitul săptămânii trecute, că vaccinul dezvoltat și produs de Oxford/AstraZeneca este la fel de sigur ca celelalte două.

"Nici nu trebuie să punem problema în felul acesta, din moment ce a primit recomandare din partea Agenției Europene a Medicamentului. De asemenea, este un vaccin care are o rată de eficacitate care ne permite să îl folosim cât se poate de clar şi cu beneficii maximale pentru persoanele vaccinate, având în vedere următoarele aspecte: protecţia este de aproape 100 la sută faţă de formele severe de boală, faţă de internări. Practic nivelul de protecţie pe care vaccinarea cu AstraZeneca îl oferă este cât se poate de bun. Sunt date din studiile derulate care ne arată o scădere a efectelor simptomatice cu 67 la sută pentru că protocolul de studiu a permis testarea săptămânală a tuturor persoanelor care au făcut parte din acel studiu şi s-a observat o scădere considerabilă a ratei de infecţie simptomatică. Dacă ne uităm la vaccinurile pe care le folosim an de an pentru gripa sezonieră, care au o rată de eficacitate de 40-60 la sută, datele pentru vaccinul de la AstraZeneca în momentul de faţă arată o rată de eficacitate de 76-82 la sută, ţinând cont de momentul în care administrăm a doua doză", a prezicat Valeriu Gheorghiță, potrivit G4Media.ro.

Citit 1306 ori Ultima modificare Luni, 22 Februarie 2021 22:30

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro