Opt medici oferă consultații la Policlinica cu plată din Galați

Opt medici oferă consultații la Policlinica cu plată din Galați
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

Tarifele decente pe care le practică și medicii foarte apreciați care lucrează aici au făcut din Policlinica cu plată Galați una dintre cele mai căutate unitățile medicale din județul nostru. Deși reușește să-și mențină porțile deschise chiar și după un an de la începerea crizei sanitare actuale, policlinica de pe strada Domnească are un viitor incert, deoarece nimeni nu mai este interesat să-i înlocuiască pe doctorii care se retrag din activitate. În ciuda dificultăților pe care le are, centrul oferă în continuare o serie de servicii medicale foarte căutate de pacienți.

Anul 2020 a fost unul cu ghinion pentru Policlinica cu plată din Galați. O parte dintre medicii care ofereau consultații aici au ales să meargă în alte clinici private din oraș, atrași de ofertele materiale mai bune. Alți medici s-au retras de tot din activitate, din cauza vârstei. Conducerea unității a încercat să găsească medici înlocuitori în specialitățile rămase astfel descoperite, dar eforturile au fost în van. Astfel, Policlinica cu plată nu mai poate oferi, în prezent, consultații de neurologie, urologie, ginecologie, cardiologie sau ortopedie și nici servicii de laborator.

Cei mai afectați de situația creată sunt în special gălățenii cu venituri mici și chiar cei cu venituri medii, pentru care tarifele practicate de clinicile private din Galați sunt, de multe ori, la nivelul celor din București, deși județul nostru face parte dintr-o regiune săracă a țării. Așa se explică de ce Policlinica cu plată avea, anual, peste 30.000 de pacienți.

Ce specialități medicale funcționează

În ciuda faptului că nu trece prin cele mai bune momente posibile, Policlinica cu plată continuă totuși să ofere consultații în opt specialități medicale. Doctorul Nicolae Câmpeanu are competențe în ecografie și poate fi găsit în cabinetul din policlinică în fiecare zi de marți și joi, dimineața. La medicină internă, consultațiile sunt oferite de dr. Cornelia Popescu. Medicul endocrinolog al policlinicii este dr. Aneta Iordache, care este specializată și în acupunctură.

La dermatologie, pacienții o pot găsi pe dr. Elena Spiridon, care este și directorul unității. La ORL, dr. Sidonia Udrescu poate fi găsită în fiecare zi de vineri. Medicul neuropsihiatru al policlinicii este dr. Lucia Palade, iar la oftalmologie oferă consultații dr. Rodica Zaharia. Nu în ultimul rând, gălățenii pot face aici și raze la plămâni, în cabinetul de radiologie. Medic radiolog este dr. Filofteia Ciobanu. Pentru radiografii, pacientul trebuie să vină cu o trimitere de la medicul de familie sau de la medicul de specialist. Informațiile ne-au fost oferite de Virginia Lupoae, contabila-șefă a unității medicale.

Pentru detalii despre fiecare specialitate medicală în parte puteți suna la numărul de telefon 0236414108. Programul Policlinicii cu plată este de luni până vineri, între orele 8,00 și 16,00, cu o pauză de prânz în intervalul 12,00-13,30.

Citit 15602 ori Ultima modificare Joi, 01 Aprilie 2021 10:37

4 comentarii

 • postat de ELLA
  Miercuri, 31 Martie 2021 18:05
  95.76.32.***
  Pacat,aceasta policlinica a avut numai medici foarte buni,dar si acestia inbatrinesc.De ce nimeni nu mai vrea sa presteze consultatii aici?Deoarece preturile sint foarte mici in comparatie cu cabinetele particulare,deci orice persoana si cu un venit mic poate apela la un medic bun.
  0
  5
  Raportează
 • postat de Tirpitz
  Miercuri, 31 Martie 2021 09:57
  82.76.159.***
  La aceasta policlinica mai sunt cativa medici trecuti de varsta a doua. La ginecologie va mai amintiti de dr. Capatu, ce varsta avea? Acum sunt medici tineri care au facut practica peste hotare asa cum ar fi trebuit sa faca in tara asta saraca. Uitati-va cine preda la facultatea de medicina Gl, aceeasi care nu-i lasau pe dr. tineri sa intre in sala de operatie, de ex. ortopezii veterani spagari de care nu se putea apropia un rezident. Acum e competitie pe locurile de munca, la stat inca functioneaza mentalitate veche pe pile si prostie dar la privat exlus asa ceva. Daca nu sunt locuri de munca pt. ceea ce stii sa faci, te reprofilezi, nu conteaza varsta, dar nu astepti ca cineva sa te angajeze fara nici un efort din partea ta. Cine e bun ramane, cine nu se descurca, pleaca, e simplu.
  0
  14
  Raportează
 • postat de Goe
  Miercuri, 31 Martie 2021 06:40
  5.13.220.***
  Inainte totul era gratis asa cum se exprima “ nu am bani “ in schimb nu intrai in cabinet fara plic! Tare va mai place sa va amintiti de acele vremuri in care stateati la cozi nu aveati de nici unele dar aveati servici unde fiecare venea ca sa aiba de unde pleca.
  14
  20
  Raportează
 • postat de nu am bani
  Miercuri, 31 Martie 2021 01:24
  89.137.230.***
  Nu avem bani de consultatii, de medicamente sau sau de tratamente. Pe vremuri totul era gratuit pentru ca era interesul statului ca noi cetatenii sa fim sanatosi ca sa putem munci deci ne vom imbolnavi si in lipsa de bani deoarece avem salarii foarte mici vom muri.
  12
  28
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.