Opt medici oferă consultații la Policlinica cu plată din Galați

Opt medici oferă consultații la Policlinica cu plată din Galați
Evaluaţi acest articol
(22 voturi)

Tarifele decente pe care le practică și medicii foarte apreciați care lucrează aici au făcut din Policlinica cu plată Galați una dintre cele mai căutate unitățile medicale din județul nostru. Deși reușește să-și mențină porțile deschise chiar și după un an de la începerea crizei sanitare actuale, policlinica de pe strada Domnească are un viitor incert, deoarece nimeni nu mai este interesat să-i înlocuiască pe doctorii care se retrag din activitate. În ciuda dificultăților pe care le are, centrul oferă în continuare o serie de servicii medicale foarte căutate de pacienți.

Anul 2020 a fost unul cu ghinion pentru Policlinica cu plată din Galați. O parte dintre medicii care ofereau consultații aici au ales să meargă în alte clinici private din oraș, atrași de ofertele materiale mai bune. Alți medici s-au retras de tot din activitate, din cauza vârstei. Conducerea unității a încercat să găsească medici înlocuitori în specialitățile rămase astfel descoperite, dar eforturile au fost în van. Astfel, Policlinica cu plată nu mai poate oferi, în prezent, consultații de neurologie, urologie, ginecologie, cardiologie sau ortopedie și nici servicii de laborator.

Cei mai afectați de situația creată sunt în special gălățenii cu venituri mici și chiar cei cu venituri medii, pentru care tarifele practicate de clinicile private din Galați sunt, de multe ori, la nivelul celor din București, deși județul nostru face parte dintr-o regiune săracă a țării. Așa se explică de ce Policlinica cu plată avea, anual, peste 30.000 de pacienți.

Ce specialități medicale funcționează

În ciuda faptului că nu trece prin cele mai bune momente posibile, Policlinica cu plată continuă totuși să ofere consultații în opt specialități medicale. Doctorul Nicolae Câmpeanu are competențe în ecografie și poate fi găsit în cabinetul din policlinică în fiecare zi de marți și joi, dimineața. La medicină internă, consultațiile sunt oferite de dr. Cornelia Popescu. Medicul endocrinolog al policlinicii este dr. Aneta Iordache, care este specializată și în acupunctură.

La dermatologie, pacienții o pot găsi pe dr. Elena Spiridon, care este și directorul unității. La ORL, dr. Sidonia Udrescu poate fi găsită în fiecare zi de vineri. Medicul neuropsihiatru al policlinicii este dr. Lucia Palade, iar la oftalmologie oferă consultații dr. Rodica Zaharia. Nu în ultimul rând, gălățenii pot face aici și raze la plămâni, în cabinetul de radiologie. Medic radiolog este dr. Filofteia Ciobanu. Pentru radiografii, pacientul trebuie să vină cu o trimitere de la medicul de familie sau de la medicul de specialist. Informațiile ne-au fost oferite de Virginia Lupoae, contabila-șefă a unității medicale.

Pentru detalii despre fiecare specialitate medicală în parte puteți suna la numărul de telefon 0236414108. Programul Policlinicii cu plată este de luni până vineri, între orele 8,00 și 16,00, cu o pauză de prânz în intervalul 12,00-13,30.

Citit 21378 ori Ultima modificare Joi, 01 Aprilie 2021 10:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.