Ziua Mondială a Sănătății, 7 aprilie. Medicul Adrian Wiener: Sunt convins că suntem pe drumul cel bun, am toată speranța
Foto: Facebook/Adrian Wiener

Ziua Mondială a Sănătății, 7 aprilie. Medicul Adrian Wiener: Sunt convins că suntem pe drumul cel bun, am toată speranța
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Medicul Adrian Wiener a vorbit în exclusivitate pentru DC NEWS despre Ziua Mondială a Sănătăţii, care se sărbătoreşte pe 7 aprilie şi a explicat ce înseamnă mesajul OMS din acest an, "Pentru o lume mai dreaptă şi mai sănătoasă".

Ziua Mondială a Sănătății, 7 aprilie. "Mesajul de Ziua Mondială a Sănătăţii înseamnă să adresăm noi, ca decidenţi, toate tarele acestui sistem de sănătate din România. Mă refer la accesibilizarea lui, la creşterea calităţii actului medical, la creşterea respectului pentru pacienţi şi la aşezarea cu adevărat a pacientului nu atât în centrul sistemului, ci în centrul deciziilor celor care manageriază sistemul de sănătate. Prin accesibilizare, mă refer la oferirea de acces gratuit tuturor oamenilor, să încercăm să găsim forme de compensare a celor care nu au o asigurare şi să le asigurăm accesul la pachetul de bază şi să rezolvăm şi problema deşertificării sistemului de sănătate din România, să găsim personal medical, mai ales în ceea ce priveşte medicina primară. Trebuie să oferim acces echitabil şi universal la dreptul la sănătate. E mult de lucru, dar sunt convins că suntem pe drumul bun din acest punct de vedere şi am toată speranţa că sistemul de sănătate, în următorul exerciţiu financiar, va fi o prioritate pentru decidenţi. ", a declarat medicul Adrian Wiener.

Ziua Mondială a Sănătăţii aniversează şi înfiinţarea OMS, care a avut loc în 1948 [dcnews.ro]

Citit 815 ori Ultima modificare Marți, 06 Aprilie 2021 23:19

1 comentariu

 • postat de PROF.DR.MIHAI MORARU
  Miercuri, 07 Aprilie 2021 17:40
  5.13.154.***
  STIMATII NOSTRI CONCETATENI,,,OAMENI IN ALB,, CUM VI SE SPUNE CU ATAT DE MULT RESPECT SI CONSIDERATIE,SUNTETI PRIMII CHEMATI SA INFRUNTATI PERICOLELE SI SA VA AJUTATI SEMENII IN PROBLEMELE DE SANATATE CARE SE IVESC ATAT DE DES SI IN CEL MAI NEPREVAZUT MOD;LA MULTI SI FERICITI ANI SA VA DEA DUMNEZEU SI SA VA AJUTE IN CONTINUARE SA NE FITI TUTUROR DE UN MARE ,MARE FOLOS,APARANDU-NE DARUL CEL MAI DE PRET DUPA VIATA,DAR INTIM CORELAT CU ACEASTA,SANATATEA!LA MULTI SI FERICITI ANI TUTUROR!
  +-
  0
  2
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.