Cătălin Denciu, medicul-salvator de la Piatra Neamț, declarat ”eroul anului 2020” în Belgia
Foto: beldefnews

Cătălin Denciu, medicul-salvator de la Piatra Neamț, declarat ”eroul anului 2020” în Belgia
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Medicul Cătălin Denciu, de la Spitalul Județean din Piatra Neamţ, care a intrat în flăcări pentru a-i salva pe pacienții prinși în incendiul din secția ATI, a fost declarat eroul anului 2020 în Belgia. Anunțul a fost făcut de directorul regional al Biroului pentru Europa al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Hans Kluge, decorat miercuri la Cotroceni.

„Sunt foarte bucuros că ţara mea natală, Belgia, a recunoscut meritele unui medic român din Piatra Neamţ, Cătălin Denciu, declarându-l eroul anului 2020", a spus oficialul OMS, potrivit Hotnews.ro.

La sfârşitul anului trecut, medicul Cătălin Denciu a fost rănit în incendiul care a cuprins secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ, în timp ce încerca să salveze mai mulţi pacienţi.

Medicul a suferit arsuri şi a fost transferat la un spital din Belgia pentru a primi îngrijiri medicale. În incendiu au fost rănite uşor şi două asistente şi un alt medic din cadrul secţiei de ATI. Zece pacienţi cu COVID-19 au decedat, în urma acelei tragedii.

Citit 1101 ori Ultima modificare Joi, 08 Aprilie 2021 13:35

1 comentariu

 • postat de MIHAIL
  Joi, 08 Aprilie 2021 16:08
  5.13.231.***
  DA,TOT RESPECTUL PENTRU MEDICUL EROU DAR SI PENTRU TARA CARE I-A PRETUIT CU ONOARE MERITELE,RESPECT ELVETIA...
  0
  3
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.