Ciupercile ar putea scădea riscul de cancer

Ciupercile ar putea scădea riscul de cancer
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Consumul de ciuperci este asociat cu un risc mai mic de cancer, sugerează un nou studiu realizat de Penn State Cancer Institute. Cercetătorii mai spun că nu este necesar ca ele să fie mâncate la fiecare masă pentru a-și face simțite beneficiile. Potrivit rezultatelor studiului, persoanele care au mâncat zilnic 18 grame de ciuperci au prezentat un risc de cancer cu 45 la sută mai mic comparativ cu cele care nu au mâncat deloc acest aliment.

Ciupercile sunt bogate în vitamine, substanțe nutritive și antioxidanți și, chiar dacă cele din specii exotice au cantități mai mari de aminoacizi decât ciupercile albe sau alte tipuri comune, orice varietate poate reduce riscul de cancer.

"Ciupercile sunt cea mai mare sursă dietetică de ergotioneină, care este un puternic antioxidant", a spus Djibril M. Ba, participant la studiu. Reaprovizionarea cu antioxidanți poate ajuta la protejarea împotriva stresului oxidativ și la scăderea riscului de cancer.

John Richie, cercetător la Penn State Cancer Institute și coautor al studiului, spune că sunt necesare și studii viitoare pentru a identifica mai bine mecanismele implicate, însă dovezile cu privire la efectele benefice ale ciupercilor sunt cât se poate de clare.

Citit 707 ori Ultima modificare Luni, 26 Aprilie 2021 21:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.