A murit profesorul Ioan Pop de Popa

A murit profesorul Ioan Pop de Popa

Evaluaţi acest articol
(6 voturi)
1 comentariu

Profesorul Ioan Pop de Popa, considerat fondatorul şcolii moderne de chirurgie cardiovasculară din România, a murit vineri, anunţă fundaţia care-i poartă numele. "Profesorul Ioan Pop de Popa ne-a părăsit în Vinerea Mare, lăsând în urma sa o lume cu siguranţă mai sănătoasă, mai îndreptată către inventică şi inovaţie în beneficiul oamenilor şi, nu în ultimul rând, o lume cu o inimă mai bună. (...) Inima mare a Domnului Profesor va continua să bată prin fiecare dintre noi, cei care am avut şansa de a-i fi aproape, de ne lăsa atinşi de harul, blândeţea, viziunea, umanitatea şi spiritul său", a anunţat, sâmbătă, Fundaţia "Ioan Pop de Popa" pentru Ocrotirea Bolnavilor cu Afecţiuni Cardiovasculare, într-o postare pe Facebook.
Născut în 1927, la Oradea, profesorul Ioan Pop de Popa a marcat profund medicina românească şi mondială. A realizat, în aprilie 1973, prima operaţie pe cord deschis din România, fiind considerat fondatorul şcolii moderne de chirurgie cardiovasculară de la noi din ţară.

Citit 518 ori Ultima modificare Luni, 03 Mai 2021 21:00

1 comentariu

  • postat de PROF.DR.MIHAI MORARU Miercuri, 05 Mai 2021 21:38 5.13.148.*** Link la comentariu
    0
    2

    DUMNEZEU SA-L IERTE,consider eu ,acest eminent chirurg a fost un alt CRISTIAN BARNARD al lumii!!!R.I.P.,MAESTRE AL BISTRIULUI!!!

    Raportează

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro