Tumoră gigant, extirpată de medici

Tumoră gigant, extirpată de medici
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

O tumoră ovariană uriașă, de 40 de kilograme, a fost extirpată de medicii de la Spitalul Militar „Dr. Carol Davila” din București de la o femeie în vârstă de 40 de ani. Reprezentanții spitalului spun că tumora avea aproape jumătate din greutatea de 91 de kilograme pe care o avea pacienta, înainte de operație.
Unitatea medicală a anunțat, printr-un comunicat de presă, că intervenția a avut loc în 5 mai la Secția Chirurgie II a spitalului, fiind una deosebită atât din punct de vedere chirurgical, cât și anestezic.
"Pacienta, în vârstă de 40 de ani, fără antecedente personale patologice semnificative cunoscute, s-a prezentat pentru creșterea în volum a abdomenului, cu debut de aproximativ cinci ani, însoțită în ultimele săptămâni de dureri lombare și abdominale difuze, greață și dispnee", spun reprezentanții spitalului.
Conform acestora, tumora avea un diametru de 55 de centimetri.
Intervenția a durat aproximativ două ore, iar în timpul acesteia s-a solicitat consultul de chirurgie plastică, pentru reconstrucția peretelui abdominal. ”Pacienta a fost externată în stare bună, cu plagă de aspect normal, în curs de vindecare”, mai arată sursa citată.

Citit 2195 ori Ultima modificare Miercuri, 19 Mai 2021 20:41

1 comentariu

 • postat de Iancu Jianul
  Joi, 20 Mai 2021 11:47
  5.13.247.***
  Marea intrebare: A trebuit sa astepte pana in ultima clipa??? De aici vine incultura medicala... dar si antecedentele unui sistem medical neactualizat! Cat despre competenta... din greseala... sau noroc. Depinde multa "cine esti" in Romania! Oare cand se va vindeca poporul asta de prostie!??? Intreb...
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.