Adolescenţii între 12 şi 17 ani pot fi programaţi în platformă pentru imunizarea cu vaccinul Moderna

Adolescenţii între 12 şi 17 ani pot fi programaţi în platformă pentru imunizarea cu vaccinul Moderna
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Adolescenţii cu vârsta între 12 şi 17 ani pot fi programaţi pe platformă, începând de duminică, prin conturile părinţilor, pentru a fi imunizaţi cu vaccinul Spikevax, produs de Moderna. Ei vor primi două doze de vaccin, la un interval de 28 de zile. Vaccinarea începe luni, 2 august, potrivit Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

Înscrierea la programare a minorilor în platforma electronică se va putea realiza și prin intermediul conturilor tutorilor sau ale aparţinătorilor legali. De asemenea, de luni, vaccinarea copiilor se poate realiza fără o programare prealabilă în platformă, prin prezentarea directă în centrele de vaccinare, la cabinetele medicilor de familie, unde se administrează acest tip de vaccin, sau la evenimentele de tip maraton, drive-trough organizate la nivel naţional.
Vaccinarea este gratuită şi voluntară, iar pentru facilitarea procesului de vaccinare se pot descărca de pe site-ul ROVACCINARE atât chestionarul de triaj, cât şi formularul de consimţământ informat prin care îşi exprimă acordul în acest sens. Documentul poate fi semnat de către unul dintre părinţi, de tutorele sau reprezentantul legal, iar în centrul de vaccinare, adulţii vor prezenta actele de identitate valabile care să ateste calitatea acestora (CI, paşaport, pentru adulţi şi certificatul de naştere, în cazul celor care nu au împlinit 14 ani). 
"Vaccinarea rămâne soluţia sigură şi eficientă pentru învingerea pandemiei COVID-19, iar vaccinurile utilizate în România sunt autorizate de EMA, cel mai important for decizional, care reuneşte experţi la nivel european. Potrivit EMA, datele care rezultă din studiile clinice arată un profil de siguranţă şi o tolerabilitate foarte bune ale vaccinului anti COVID-19/Moderna în cazul copiilor între 12 şi 17 ani, iar eficacitatea la aceştia este foarte mare. Totodată, studiile efectuate relevă faptul că în grupul copiilor care au fost vaccinaţi nu s-au înregistrat cazuri de COVID-19, comparativ cu lotul copiilor nevaccinaţi", a transmis CNCAV.
Campania de imunizare în rândul adolescenţilor vine după ce Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a recomandat, în 23 iulie, acordarea extinderii indicaţiei vaccinului Spikevax/ Moderna împotriva COVID-19 pentru categoria de vârstă 12-17 ani.
Vaccinul produs de Moderna este al doilea ser anti-COVID aprobat pentru vaccinarea copiilor în România. Pe 3 iunie, autoritățile au stabilit că adolescenții cu vârste între 12 și 15 ani pot primi vaccinul Pfizer.

Citit 2426 ori Ultima modificare Marți, 03 August 2021 16:50

1 comentariu

 • postat de Delta
  Duminică, 01 August 2021 11:52
  77.111.246.***
  Pai puteti sa incepeti cu aia cateva mii care se inghesuie la intrarea la Plaja Dunarea.
  8
  14
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.