Jumătate dintre angajații din spitale nu s-au vaccinat împotriva COVID-19

Jumătate dintre angajații din spitale nu s-au vaccinat împotriva COVID-19
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Federaţia Sanitas a transmis că 60,14 la sută dintre angajaţii în Sănătate sunt fie vaccinaţi, fie s-au infectat cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele șase luni şi au, astfel, anticorpii necesari. Medicii sunt vaccinaţi în proporţie de 70 la sută, potrivit unui studiu realizat de sindicalişti. Deși studiul prezintă situația din perspectiva celor vaccinați, realitatea arată că personalul medical din România este mai reticent în privința vaccinării chiar și decât populația generală din alte state europene.

Celelalte categorii de personal medical din spitale (farmacişti, biologi, chimişti, fizioterapeuţi, kinetoterapeuţi etc.) sunt vaccinate în proporţie de peste 50 la sută. "În ceea ce priveşte celelalte categorii de personal medical, respectiv farmacişti, biologi, chimişti, fizioterapeuţi, kinetoterapeuţi etc., mai mult de jumătate din numărul celor care lucrează în spitale au decis să se vaccineze - 53,81 la sută. Acestora li se adaugă încă 5,12 la sută care au fost infectaţi cu SARS-CoV-2 în ultimele 180 de zile şi au un număr suficient de anticorpi care să le ofere un anumit nivel de imunizare şi să le permită amânarea deciziei de vaccinare. Aşadar, 40,73 la sută din totalul personalului medical este, în continuare, nevaccinat", a mai transmis Sanitas.

Potrivit studiului, medicii sunt vaccinaţi în proporţie de peste 70 la sută, iar asistenţii medicali în proporţie de aproape 60 la sută.

"Doar 28,42 la sută dintre medici sunt nevaccinaţi; 68,52 la sută sunt vaccinaţi (fie cu schemă completă de vaccinare, fie doar cu prima doză); acestora li se adaugă aproape trei procente medici care au trecut prin boală în ultimele şase luni şi au dezvoltat anticorpi, astfel că decizia privind vaccinarea mai poate fi amânată. Numai 0,22 la sută dintre medici declară că au contraindicaţii la vaccinare", a mai transmis Sanitas.

Federaţia a precizat, de asemenea, că aproape 60 la sută dintre asistenţii medicali care lucrează în spitale sunt fie vaccinaţi, fie au dezvoltat anticorpi în urma infectării cu SARS-CoV-2. "Statistic, 55,28 la sută dintre asistenţii medicali sunt vaccinaţi (fie cu schemă completă, fie cu prima doză). La acestea se adaugă peste patru procente asistenţi medicali care s-au infectat cu SARS-CoV-2 în ultimele şase luni şi au dezvoltat anticorpi, astfel că decizia privind vaccinarea, în cazul lor, mai poate fi amânată, fără a pune pe nimeni în pericol. 40,36 la sută din această categorie profesională nu s-au vaccinat, iar 0,29 la sută declară că au contraindicaţii medicale la vaccinare", au mai precizat sindicaliştii.

Citit 1076 ori Ultima modificare Sâmbătă, 14 August 2021 13:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.