Centru medical de permanenţă, într-un fost punct termic

Centru medical de permanenţă, într-un fost punct termic
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Pentru realizarea unui centru medical de permanenţă într-un punct termic dezafectat din Micro 21, Primăria Galaţi tocmai a atribuit un contract pentru servicii de proiectare, în valoare de 19.700 de lei fără TVA, firmei Techmedia Electronics SRL. Misiunea proiectantului va fi de a realiza documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţie şi expertiza tehnică.

„În prezent, punctul termic SC 38, situat pe strada Furnaliștilor nr. 9B, este dezafectat. Prin proiect se urmărește realizarea unui centru de permanență care să asigure asistența medicală primară și de urgență pentru populația municipiului Galați în cursul nopții, sâmbăta, duminica și în perioada sărbătorilor legale”, se arată în caietul de sarcini al achiziţiei publice.

Conform Primăriei, sunt necesare: lucrări de relocare conductă de apă rece din incinta punctului termic, compartimentare astfel încât să fie amenajate spații cu următoarele funcțiuni: o sală de tratament, o sală de așteptare, trei cabinete de consultație, o cameră de gardă, un punct de recoltare probe, grup sanitar pacienți, grup sanitar personal medical, depozit deșeuri medicale și un vestiar.

Pe lângă montarea unei centrale termice, se impun: lucrări de reparații la fațadă, refacerea finisajelor interioare și exterioare, reabilitare instalaţii sanitare şi iluminat, izolarea termică a clădirii, rampă de acces pentru persoanele cu dizabilităţi, sistematizare verticală, inclusiv racordarea la sistemul rutier şi trotuare, dotări specifice pentru funcţionarea spaţiilor.

Conform datelor oficiale, în municipiul Galaţi au fost deschise două centre de permanenţă: unul în cartierul Micro 39, înființat în 2017 şi unul în Mazepa, inaugurat în 2020.

Citit 3128 ori Ultima modificare Sâmbătă, 21 August 2021 15:30

2 comentarii

  • postat de TURELTAN
    Duminică, 22 August 2021 08:10
    37.251.222.***
    Nu stiu daca comentariu de mai inainte este la ,,misto,, dar eu sunt convins ca aceste cemtre de termoficare trebuie sa deserveasca cetatenii. In primul rand sa devina ,asa cum s a scris, centre de sanatate in cartiere , ptr ca sunt prea inghesuite cabinetele medicale din blocuri. In al doilea rand trebuie scoase asociatiile de locatari din spatorii sau din uscatoare. Si nu in ultimul rand ele pot fi transformate in centre de socializare, de legatura a primarii cu cetatenii. Relatiile acestea ar reprezenta cea mai importanta actiune de democratizare a vietii publice, daca se vrea.
    0
    0
    Raportează
  • postat de Un credincios smerit
    Sâmbătă, 21 August 2021 06:41
    86.124.121.***
    Și eu,nefericitul,care sperăm de mult că acolo se va deschide o nouă capela,că aceea de pe lângă talcioc!Deh,n-am fost sa fie!!!
    2
    0
    Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.