Posibilele restricții de circulație nu vor viza persoanele vaccinate

Posibilele restricții de circulație nu vor viza persoanele vaccinate
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Dacă în România va fi nevoie de reintroducerea restricțiilor de circulație, ca urmare a creșterii numărului de cazuri de COVID-19, aceste măsuri nu le vor viza și pe persoanele vaccinate, a anunțat ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă. Potrivit acesteia, prioritar pentru autorități este să fie accelerată campania de vaccinare, "cea mai eficientă măsură de prevenție și de limitare a răspândirii infecției".

"Dacă cifrele se înrăutăţesc, este nevoie să intervenim cu măsuri de prevenţie şi de limitare a răspândirii infecţiei. Ce vrem să facem cu prioritate este să accelerăm campania de vaccinare, pentru că este cea mai eficientă măsură de prevenţie şi de limitare a răspândirii infecţiei, şi să ţinem cât de mult timp posibil putem şcolile deschise, pentru că nu vrem să mai avem acele efecte asupra educaţiei copiilor, care sunt consecinţe a ce s-a întâmplat anul trecut. Acestea sunt principiile de la care plecăm. Este clar că, în acest context, dacă va fi nevoie să instituim mijloace de restricţie de circulaţie, ele nu vor viza persoanele vaccinate, în primul rând, şi, ca ultimă instanţă, vor fi afectate şcolile. În rest, vom discuta în funcţie de evoluţie", a declarat Ioana Mihăilă, relatează news.ro.

Problema certificatelor false de vaccinare

Cât privește discuția publică privind certificatele false de vaccinare sau de metoda "vaccinului la chiuvetă", Mihăilă spune că nu există până acum o evidenţă clară a certificatelor false de vaccinare semnalate, încurajând medicii şi pacienţii să colaboreze cu anchetatorii pentru a-i descoperi pe cei care au recurs la astfel de metode.

"Suntem în legătură cu organele de cercetare şi, în momentul în care primim informaţii legate de emiterea de certificate false de vaccinare, sesizăm poliţia şi acele structuri din sistemul de stat care trebuie să investigheze. Discutăm cu medicii din spitale, cei care primesc şi internează din ce în ce mai mulţi pacienţi care apar în evidenţe ca vaccinaţi şi care atunci când au o formă moderat-severă, recunosc că de fapt sunt nevaccinaţi şi încurajăm medicii şi încurajăm pacienţii să colaboreze cu poliţia pentru a-i descoperi pe cei care au recurs la astfel de metode. Vorbim mai ales de personalul medical care a emis certificate de vaccinare fără ca pacienţii să fie vaccinaţi", a afirmat Ioana Mihăilă.

Poliţiştii din Timiş au deschis recent o anchetă, dar şi dosar penal, după ce mai mulţi pacienţi cu forme severe de COVID-19 au fost internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase "Victor Babeş" din Timişoara, deşi deţineau certificate de vaccinare. Poliţiştii vorbesc de metoda "vaccinului la chiuvetă", folosită de unii medici de familie înscrişi în programul de imunizare. Mai exact, suspiciunea vizează medici care ar fi aruncat la chiuvetă vaccinuri pe care le-ar fi trecut ca fiind administrate unor persoane, contra unor sume de bani, acele persoane primind astfel certificate de vaccinat și intrând în bazele de date naționale și internaționale ca fiind inoculate, când, de fapt, nu ar fi fost vaccinate.

Citit 2504 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.