Toate paturile ATI-COVID de la Spitalul Județean sunt ocupate. Mai mulți gălățeni cu SARS-CoV-2, în stare gravă

Toate paturile ATI-COVID de la Spitalul Județean sunt ocupate. Mai mulți gălățeni cu SARS-CoV-2, în stare gravă
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

După câteva luni de acalmie, pandemia de COVID-19 începe din nou să-și arate colții în județul Galați. Acest lucru se vede atât în numărul mai mare al cazurilor nou diagnosticate, cât și în creșterea numărului pacienților de la Terapie Intensivă (ATI). La Spitalul Județean Galați, toate locurile de la ATI destinate pacienților cu forme severe de boală sunt deja ocupate.

Niciunul dintre cele nouă paturi disponibile pentru pacienții COVID-19 aflați în stare gravă nu mai este disponibil în secția ATI a Spitalului Clinic de Urgență "Sf. Apostol Andrei" Galați, potrivit Lilianei Iordăchescu, purtătoarea de cuvânt a Direcției de Sănătate Publică Galați. Vorbim despre pacienți care au dezvoltat complicații severe în urma infecției cu virusul SARS-CoV-2.

"Pacienții internați în secția ATI-COVID sunt în stare gravă. Patru dintre ei sunt intubați, dintre care doi non-invaziv, iar cinci urmează terapia high flow. În cazul în care va fi nevoie, putem suplimenta numărul de paturi de la ATI-COVID cu încă trei", se arată într-un răspuns al conducerii spitalului. Cu alte cuvinte, toți cei nouă pacienți au nevoie de suport din partea aparatelor pentru a putea respira. În cazul lor, terapia tradițională cu oxigen nu mai este de ajutor.

Cel mai probabil, situația va continua să se înrăutățească în perioada următoare. Numărul gălățenilor diagnosticați cu COVID-19 este din ce în ce mai mare, de la o zi la alta. Aceasta este o consecință directă a  prezenței celui de-al patrulea val al pandemiei. În același timp, însă, lucrurile sunt cu mult agravate și de faptul că majoritatea gălățenilor au refuzat să se vaccineze în ultimele luni. Astfel, coronavirusul, cu noile sale tulpini deosebit de contagioase, a găsit un teren prielnic pentru a se răspândi.

În cazul în care spitalele gălățene vor începe din nou să se aglomereze ca urmare a creșterii numărului de pacienți COVID-19, asistența medicală pentru toți ceilalți pacienți va fi din nou afectată, o consecință indirectă a pandemiei și a refuzului multor gălățeni de a se imuniza prin vaccinare.

Potrivit medicilor, persoanele vaccinate riscă mult mai puțin să dezvolte forme grave de boală, în cazul în care se infectează cu noul coronavirus.

Citit 4696 ori Ultima modificare Duminică, 05 Septembrie 2021 20:07

7 comentarii

 • postat de DAS
  Joi, 09 Septembrie 2021 00:45
  89.137.230.***
  Nu mai halim cu toate paturile sunt ocupate, cu covidati inchipuiti, cu cei care mor de alte boli si sunt trecuti ca au avut covid si asa mai departe. Nu mai vrem miciuni ca sa ne puteti inchide in case si sa va vindeti mastile, dezinfectantii si sa distrugeti economia romaneasca.
  Sa se faca un control sa vedem si noi ca asa e cum se scrie si daca aia chiar au covid.
  Ajunge cu restrictiile si dictatura.
  1
  0
  Raportează
 • postat de Gălățeanu
  Vineri, 03 Septembrie 2021 17:52
  86.124.200.***
  Domnule ziarist, eu nu prea am înțeles cum este cu această imunizare? De ce spun asta? Pentru că tot dumneata, ne spui că dacă ne vaccinăm vom face o forma mai ușoară a bolii. Definiția cuvântului imunizare o gășești aici...https://dexonline.ro/definitie/imunizare
  5
  6
  Raportează
 • postat de Solaris
  Vineri, 03 Septembrie 2021 14:06
  84.117.41.***
  Peizanii sunt cei care raspandesc virusul!
  Mai ales tradatorii care si-au parasit tara
  si-au ales sa plateasca taxe si impozite altor tari
  ridicandu-le economic. Acesti peizani care se intorc
  in satele de bastina n-au niciun control, nimeni nu-i controleaza!
  14
  6
  Raportează
 • postat de Competentul Capabil
  Vineri, 03 Septembrie 2021 11:38
  5.253.206.***
  Vai fatalitate, ce rea e soarta cu dârjii daci. Noroc că pe lângă vaccinul cu apă sfințită cu un strop de lămâie (doar 9 euro doza că e sfințită la butoi) oamenii liberi și frumoși care cu inteligență ne conduc spre happy end au investit vara asta în zeci de saloane cu sute de paturi pentru toate maimuțele vaccinate și nevaccinate, ca să fie bine. Cum... nu sunt? Le-a furat Dragnia?! Huă, jos corupția, sus virtutea! Și gata cu Delta bre, nu mai e la modă, iarna asta se poartă Epsilon Beta pe nuanțe de castaniu. Șmecherii deja lucrează la noul vaccin sub formă de supozitor masticabil cu aromă de piersică. Și pentru toți amărăștenii care or să crape pe holurile spitalelor cerșind la pereți o gură de oxigen, să fiți mândri că sunteți niște eroi, voi o să fiți motivul pentru care or să privatizeze ăștia sănătatea, cei care vin din urmă nu își vor permite nici măcar să crape în șanțurile de lângă noile spitale private.
  9
  9
  Raportează
 • postat de MISU
  Vineri, 03 Septembrie 2021 07:29
  86.124.202.***
  VACCINATI-VA .....te-ai dreaku de bagabonzi!!!! O sa patiti ca in Anglia ,cei vaccinati sunt mai multi cu reactii adverse!!!HAI LA VACCINE NEAMULE!!!!
  27
  16
  Raportează
 • postat de Limba romaneza
  Vineri, 03 Septembrie 2021 04:52
  5.13.166.***
  Ce limbaj #progresist se foloseste in articol... E scris in romngleza, dovada "alfabetilor nefunctionali" ... ce-i aia "terapia hig flow", daca nu va e cu suparare ? Aha, e ceva "jmecher", despre care numai cei "initiati" stiu...
  9
  29
  Raportează
 • postat de Adrian
  Vineri, 03 Septembrie 2021 00:21
  89.39.81.***
  9 paturi...9...după miliarde de euro cheltuite și 2 ani de pandemie..numai din banii de publicitate dați de guvern se puteau cumpara cateva sute...vă bateți joc de noi...
  2
  71
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.