Toate paturile ATI-COVID de la Spitalul Județean sunt ocupate. Mai mulți gălățeni cu SARS-CoV-2, în stare gravă

Toate paturile ATI-COVID de la Spitalul Județean sunt ocupate. Mai mulți gălățeni cu SARS-CoV-2, în stare gravă
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

După câteva luni de acalmie, pandemia de COVID-19 începe din nou să-și arate colții în județul Galați. Acest lucru se vede atât în numărul mai mare al cazurilor nou diagnosticate, cât și în creșterea numărului pacienților de la Terapie Intensivă (ATI). La Spitalul Județean Galați, toate locurile de la ATI destinate pacienților cu forme severe de boală sunt deja ocupate.

Niciunul dintre cele nouă paturi disponibile pentru pacienții COVID-19 aflați în stare gravă nu mai este disponibil în secția ATI a Spitalului Clinic de Urgență "Sf. Apostol Andrei" Galați, potrivit Lilianei Iordăchescu, purtătoarea de cuvânt a Direcției de Sănătate Publică Galați. Vorbim despre pacienți care au dezvoltat complicații severe în urma infecției cu virusul SARS-CoV-2.

"Pacienții internați în secția ATI-COVID sunt în stare gravă. Patru dintre ei sunt intubați, dintre care doi non-invaziv, iar cinci urmează terapia high flow. În cazul în care va fi nevoie, putem suplimenta numărul de paturi de la ATI-COVID cu încă trei", se arată într-un răspuns al conducerii spitalului. Cu alte cuvinte, toți cei nouă pacienți au nevoie de suport din partea aparatelor pentru a putea respira. În cazul lor, terapia tradițională cu oxigen nu mai este de ajutor.

Cel mai probabil, situația va continua să se înrăutățească în perioada următoare. Numărul gălățenilor diagnosticați cu COVID-19 este din ce în ce mai mare, de la o zi la alta. Aceasta este o consecință directă a  prezenței celui de-al patrulea val al pandemiei. În același timp, însă, lucrurile sunt cu mult agravate și de faptul că majoritatea gălățenilor au refuzat să se vaccineze în ultimele luni. Astfel, coronavirusul, cu noile sale tulpini deosebit de contagioase, a găsit un teren prielnic pentru a se răspândi.

În cazul în care spitalele gălățene vor începe din nou să se aglomereze ca urmare a creșterii numărului de pacienți COVID-19, asistența medicală pentru toți ceilalți pacienți va fi din nou afectată, o consecință indirectă a pandemiei și a refuzului multor gălățeni de a se imuniza prin vaccinare.

Potrivit medicilor, persoanele vaccinate riscă mult mai puțin să dezvolte forme grave de boală, în cazul în care se infectează cu noul coronavirus.

Citit 4791 ori Ultima modificare Duminică, 05 Septembrie 2021 20:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.