Extractul din sâmburi de struguri încetineşte formarea cheagurilor de sânge

Extractul din sâmburi de struguri încetineşte formarea cheagurilor de sânge
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Extractul din sâmburi de struguri este un eficient distrugător de radicali liberi. Bogat în flavonoide şi considerat mai puternic decât vitamina C şi vitamina E, acest extract ajută la buna circulaţie a sângelui, prin împiedicarea distrugerii colagenului de care au nevoie membranele celulare, scrie adevarul.ro. De asemenea, poate avea un efect similar cu cel al aspirinei asupra sănătăţii inimii, încetinind formarea cheagurilor de sânge. Proantocianidele – compuşii activi din sâmburi de struguri – pot, în plus, să protejeze ochii şi să ajute în prevenirea glaucomului şi a degenerescenţei maculare, precum şi a altor probleme de vedere.

Potrivit ”Noii biblii a vitaminelor”, carte coordonată de  dr. farmacolog Earl Mindell, există indicii că aceşti compuşi activi pot proteja organismul de efectele dăunătoare ale radiaţiilor şi ale unor tipuri de chimioterapie. Doza recomandată este de 50 de miligrame, de două ori pe zi.

Atenţie, însă! Ca urmare a potenţialului său de întârziere a coagulării sângelui, trebuie oprită administrarea sa cu cel puţin două săptămâni înainte de orice fel de operaţie sau de intervenţie stomatologică. Extractul este contraindicat persoanelor care iau medicamente anticoagulante, antiplachetare sau celor care suferă de afecţiuni hemoragice.

Citit 1528 ori Ultima modificare Sâmbătă, 16 Octombrie 2021 21:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.