Un nou medicament reduce cele mai grave efecte ale COVID-19

Un nou medicament reduce cele mai grave efecte ale COVID-19
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Reprezentanții companiei farmaceutice Merck au declarat vineri, 1 octombrie, că medicamentul experimental împotriva COVID-19, marcă proprie, a redus spitalizările și numărul deceselor cu până la jumătate în cazul persoanelor recent infectate cu noul coronavirus, potrivit viata-medicala.ro. Reprezentanții Merck au mai declarat că în curând vor cere oficialităților din Statele Unite ale Americii și din lume să autorizeze utilizarea acestui medicament.

Sursa citată precizează că, dacă va primi aprobare, medicamentul ar putea fi prima pilulă cunoscută care va trata COVID-19 și va fi, totodată, un potențial progres major în eforturile de a învinge pandemia. Toate terapiile pentru COVID-19 autorizate acum în Statele Unite ale Americii necesită administrare intravenoasă sau injectabilă.

Cei de la Merck și partenerul lor, Ridgeback Biotherapeutics, au spus că rezultatele inițiale au arătat că pacienții care au primit acest medicament, numit molnupiravir, în decurs de cinci zile de la debutul simptomelor de COVID-19, au avut o rată înjumătățită de spitalizare și de deces, în comparație cu pacienții care au primit o pastilă placebo.

Citit 1875 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.