Bani pentru studiul de fezabilitate al unui spital municipal

Bani pentru studiul de fezabilitate al unui spital municipal
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Nu mai puţin de 500.000 de lei au fost alocate joi, în cadrul rectificării bugetului de venituri şi cheltuieli al oraşului pentru realizarea studiului de fezabilitate necesar construcţiei noului spital municipal de urgență. Potrivit primarului Ionuţ Pucheanu, săptămâna viitoare ar urma să fie lansată licitaţia pentru realizarea documentaţiei.

Aşa cum aţi putut afla din ziarul "Viaţa liberă", finanţarea unui studiu de fezabilitate pentru construcţia unui spital municipal de urgenţă a fost inclusă în bugetul oraşului Galaţi pe 2021 la insistenţele grupului de consilieri locali PNL, prin vocea dr. Anamaria Hărăbor. Dacă până acum alocarea financiară pentru realizarea acestei documentaţii a fost una simbolică, în urma rectificării bugetare votate joi, suma a ajuns la 501.000 de lei.

„Cu plăcere am remarcat, pe rectificarea bugetară, că s-a alocat o nouă sumă pentru studiul de fezabilitate pentru spitalul municipal, aşteptăm şi documentul cât mai curând”, a spus dr. Hărăbor. „Săptămâna viitoare, cel mai târziu, dăm drumul licitaţiei”, a răspuns primarul Ionuţ Pucheanu.

În cadrul rectificării aprobate cu 20 de voturi „pentru” şi şase abţineri, conform documentelor, veniturile şi cheltuielile bugetului local de funcţionare au fost suplimentate cu suma de 28.683.500 de lei. Veniturile şi cheltuielile bugetului local de dezvoltare au fost suplimentate cu doar 5.915.000 de lei, ca urmare a semnării de noi contracte de finanțare nerambursabile.

Printre cele mai consistente sume alocate suplimentar la funcţionare se află: 8.600.000 de lei pentru cheltuielile de salubrizare ale oraşului, 8.500.000 de lei - subvenția pentru SC Transurb, 5.954.00 de lei cheltuielile de întreținere a domeniului public, 2.900.000 de lei subvenția pentru SC Calorgal.

Citit 936 ori Ultima modificare Luni, 08 Noiembrie 2021 00:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.