O singură farmacie cu program non-stop, în tot județul Galați

O singură farmacie cu program non-stop, în tot județul Galați
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Cu toate că în județul Galați funcționează sute de farmacii, doar câteva dintre ele vor fi deschise pe 25 decembrie. Mai mult, o singură farmacie din tot județul va funcționa fără întrerupere în ziua de Crăciun. Astfel, este recomandat să vă faceți din timp unele rezerve de medicamente uzuale și să evitați excesul de alcool și de mâncare. Pentru orice urgență medicală, aveți la dispoziție numărul 112. Spitalul Județean Galați va avea linii permanente de gardă în această perioadă, însă unul dintre ultimele lucruri pe care vi le puteți dori este să vă petreceți Crăciunul la Urgențe.

Față de alți ani, doar o farmacie din Galați va avea program non-stop de Crăciun. Este vorba despre farmacia "Dona" situată în apropierea Spitalului Județean Galați, pe strada Brăilei nr. 198, bloc B4, scara 1. "Și alte farmacii din fața Spitalului Județean au program prelungit, în această perioadă", a precizat farm. Florina Bonifate, președinta Colegiului Farmaciștilor Galați.

În fiecare an, în principal din cauza exceselor alimentare, numeroși gălățeni ajung în Unitatea de Primire Urgențe (UPU) a Spitalului Județean Galați. Anul acesta, pentru că ne aflăm în pandemie, eventualele internări în spital pot fi făcute doar după testarea RT-PCR, ceea ce poate prelungi cu orele timpul de așteptare în UPU. De aceea, medicii îndeamnă la cumpătare când vine vorba de mâncăruri și mai ales de băuturi alcoolice. Este bine să aveți totuși la îndemână câteva pastile utile în caz de indigestie sau de arsuri gastrice.

Serviciul de Ambulanță Județean (SAJ) Galați și Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) vor avea în permanență echipaje operative disponibile pentru intervenții în zilele de Crăciun.

Cu toate că marile magazine au devenit acum foarte aglomerate, nu trebuie să uităm că ne aflăm încă în plină pandemie de COVID-19, boală care a ucis, doar în Galați, în ultimii doi ani, peste 1.600 de persoane. De aceea, pentru a nu vă expune pe dumneavoastră și pe cei dragi unor riscuri inutile, încercați pe cât posibil să evitați zonele aglomerate, să petreceți cât mai puțin timp la cumpărături, să purtați mască de protecție și să respectați normele de igienă corporală.

Citit 10224 ori Ultima modificare Marți, 24 Octombrie 2023 16:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.