La cei vaccinați, Omicron produce o formă de boală ca o rino-faringită clasică

La cei vaccinați, Omicron produce o formă de boală ca o rino-faringită clasică
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Simin Aysel Florescu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase "Victor Babeş" din Capitală, a explicat pentru news.ro că încep să apară tot mai multe cazuri de infectare cu varianta Omicron şi că în spital va exista o secţie de terapie acută cu 21 de paturi. Aceasta va ajuta enorm gestionarea pacienţilor în valul 5 pandemic, pe lângă cele nouă paturi de ATI-Covid care există în prezent în unitatea sanitară.

Despre simptomele celor diagnosticaţi cu varianta Omicron, medicul spune că, în cazul celor vaccinaţi, boala se manifestă ca o rino-faringită clasică şi că, cel puţin deocamdată, nu se ştie încă ce manifestări va da în cazul celor care nu sunt vaccinaţi.

La rândul său, doctorul Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului de Boli Infecţioase "Matei Balş" din Capitală, a explicat că cei diagnosticaţi cu această variantă pot avea transpiraţii abundente, ca diferenţă faţă de varianta Delta, iar în rest simptomatologia este asemănătoare cu aceasta. În formele uşoare de Omicron, pot apărea febra, durerile de cap şi de gât, iar în cele grave pot apărea complicaţiile respiratorii.

Citit 1078 ori Ultima modificare Joi, 06 Ianuarie 2022 01:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.