La copii, infecția cu Omicron poate începe ca o gastroenterită acută

La copii, infecția cu Omicron poate începe ca o gastroenterită acută
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Doctorul Mihai Craiu, de la Institutul Naţional pentru Sănătatea Mamei şi Copilului "Alessandrescu-Rusescu" (INSMC), a spus că, la cei mici, infectarea cu Omicron poate începe ca o gastroenterită acută. Medicul a mai spus și că 25 la sută dintre cei aproape 100 de copii care s-au prezentat la institut, în cursul serii şi nopţii de 17 ianuarie, au fost testaţi pozitiv, informează Agerpres.

"La copiii foarte mici, putem să ne păcălim, pentru că boala COVID-19 în era Omicron poate să înceapă ca o gastroenterită acută. Cei mai mulţi sugari de ieri (17 ianuarie - n.r.) au venit cu febră şi vărsături, nu au venit ca boală respiratorie sau nu în prim-plan boală respiratorie.(...) La noi, la INSMC, este un etaj plin de copii care au nevoie de perfuzie, de oxigen, de rehidratare orală mai susţinută, de control al fluidelor", a arătat medicul pediatru.

În opinia sa, în zonele în care şcolile funcţionează "fără testare", este posibil să se observe "o creştere spectaculoasă". "Nu severitatea este problema, toate studiile recente confirmă faptul că există o disproporţie foarte mare între contagiozitatea extremă a Omicron şi severitatea relativ puţin importantă. Ceea ce cred că va fi mai greu pentru medicii pediatri o să vină peste o lună. Cifrele noastre sunt ca cele internaţionale, peste tot în lume, între 0,5 la sută şi 3 la sută din copiii bolnavi ajung să fie spitalizaţi. Ponderea a crescut acum, de când circulă Omicron, pentru că sunt mai mulţi copii diagnosticaţi", a mai arătat Mihai Craiu.

Citit 2537 ori Ultima modificare Miercuri, 19 Ianuarie 2022 22:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.