Începe vaccinarea anti-COVID a copiilor între 5 și 11 ani
Foto: Marian Calestru

Începe vaccinarea anti-COVID a copiilor între 5 și 11 ani
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Campania de vaccinare împotriva COVID-19 a copiilor cu vârste între 5 și 11 ani începe miercuri, 26 ianuarie. Părinții care vor să-și imunizeze astfel micuții îi pot programa pe platforma informatică, pe baza propriului cont. Prima tranșă de vaccinuri anti-COVID pediatrice au ajuns marți în România. Este vorba despre 114.000 de doze de vaccin.

Cele mai multe dintre dozele de vaccin anti-COVID pediatric - 42.000 - sunt stocate în București. Centrele din Constanța, Brașov, Cluj, Craiova, Timișoara și Iași au primit câte 12.000 de doze. În județul Galați, sunt aduse doze de vaccin din centrul de la Constanța.

Potrivit autorităților, până luni, 24 ianuarie, 3.355 de copii erau programați în platformă. "Reamintim că programarea se va efectua doar în centrele de vaccinare regăsite în platformă cu denumirea P_Ped, prin intermediul conturilor părinţilor sau ale reprezentanţilor legali. La acest moment, în platforma de programare sunt configurate 220 de cabinete de vaccinare pediatrice la nivel naţional. Harta centrelor de vaccinare este disponibilă la adresa: https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare/", se arată într-un comunicat al Centrului Naţional de Coordonare a Acţiunilor privind Vaccinarea anti-COVID-19 (CNCAV).

Potrivit aceleiaşi surse, vaccinarea se poate face şi fără programare, prin prezentare directă în cabinetele centrelor de vaccinare dedicate copiilor sau în cabinetele medicilor de familie care au solicitat doze pediatrice, pe tot parcursul programului de lucru.

Două doze, la interval de 21 de zile

Coordonatorul CNCAV, col. dr. Valeriu Gheorghiţă, a explicat că fiecare copil din această categorie de vârstă va primi - la cerere - zece micrograme de ser Comirnaty (produs de Pfizer - n.r.), o treime din doza unui copil peste 12 ani, intramuscular, schema de vaccinare cuprinzând două doze, la interval de 21 de zile.

Gheorghiţă a mai spus că un copil de 11 ani care a fost imunizat cu prima doză de ser de 10 micrograme şi care, între timp, până la administrarea celei de-a doua doze, a împlinit 12 ani, va primi aceeaşi cantitate de vaccin ca şi prima oară, respectiv, 10 micrograme.

Citit 1402 ori Ultima modificare Joi, 27 Ianuarie 2022 00:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.