Spitalul pentru Copii, dotat cu un performant aparat RX

Spitalul pentru Copii, dotat cu un performant aparat RX
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Un aparat performant pentru investigații și imagistică va intra în dotarea Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Ioan” Galați” anunţă Primăria Galaţi. Este vorba despre o instalație RX cu două posturi de grafie și doi detectori - unul dintre cele mai performante aparate care folosesc raze X în sistem digital - achiziţionată cu fonduri europene, de la SC Proton Impex 2000 SRL București. Valoarea contractului, cu un termen de 120 de zile, este de 1.159.787 de lei.

„Instalația RX va trebui să permită investigații la nivelul întregului schelet, investigații ale aparatelor respirator, gastrointestinal, cardiovascular și urogenital, precum și reducerea dozei de radiații cu aproape 90 la sută, pentru protecția pacientului și a medicului”, precizează Primăria.

Achiziţia s-a realizat în cadrul proiectului „Reabilitare, modernizare, extindere și dotare Compartiment Primiri Urgențe – Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Ioan” Galați”, în valoare totală de 10,9 milioane de lei, din care 6,8 milioane de lei sunt fonduri nerambursabile, iar 4,2 milioane de lei sunt fonduri de la bugetul local. În cadrul proiectului se construiește un corp nou de clădire în regim S+P+E. Parterul va fi conectat cu cel existent și astfel se va extinde compartimentul primiri urgențe care va funcționa pe două secțiuni: primiri urgențe minore și majore. La subsolul clădirii vor fi: o cameră computer tomograf, o cameră angiograf și o cameră rezonanță magnetică. Vor fi reabilitate aleile de acces, trotuarele și parcările adiacente. Vor fi extinse și modernizate instalațiile electrice, sanitare, termice, climatizare și ventilație.

Citit 942 ori Ultima modificare Marți, 01 Februarie 2022 10:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.