Plante care stimulează memoria

Plante care stimulează memoria
Ceaiul de rozmarin îmbunătăţeşte memoria şi echilibrează sistemul nervos
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Slăbirea memoriei sau chiar pierderile de memorie sunt probleme cu care se poate confrunta orice persoană, la orice vârstă. Dincolo de problemele de sănătate care pot cauza astfel de inconveniente, o memorie bună se poate obţine și printr-un regim de viaţă sănătos, din care nu lipsesc și diverse ceaiuri.

Alimentația bazată pe mâncăruri sănătoase poate să îmbunătăţească memoria. De asemenea, somnul de opt ore pe noapte, dar şi remediile naturiste te vor ajuta să-ţi îmbunătăţeşti puterea de concentrare, scrie clicksanatate.ro.

Salvia, eficientă în condiţii de stres

Salvia are proprietatea de a îmbunătăți capacitatea de memorare, dar şi de a creşte performanţa intelectuală. De asemenea, planta are efecte benefice asupra creierului, nervilor şi sistemului endocrin, ameliorând puterea de concentrare în cazul persoanelor care suferă de oboseală cronică. Ceaiul de salvie se prepară din două linguriţe de plantă uscată la 200 de mililitri apă clocotită. Terapeuţii recomandă o cură cu infuzie de salvie, timp de două luni.

Pelinul, tonic cerebral puternic

Deşi pare o plantă banală, întâlnită la tot pasul, pelinul este cunoscut pentru virtuţile sale tămăduitoare, dovedindu-şi eficienţa în tratarea a numeroase afecţiuni. Pelinul stimulează sistemul nervos central, fiind recunoscut ca un tonic cerebral puternic. Infuzia se prepară din 25 de grame de frunze la un litru de apă clocotită, din care se bea câte o cană înainte de fiecare masă. Atenție, este foarte important ca înainte să folosiți acest tratament să cereți sfatul unui medic, deoarece vorbim de o plantă care, în anumite condiții, poate fi dăunătoare pentru sănătate.

Rozmarinul echilibrează sistemul nervos

Ceaiul de rozmarin îmbunătăţeşte memoria şi echilibrează sistemul nervos. De asemenea, este recunoscut ca unul dintre cele mai eficiente remedii împotriva oboselii mentale. Infuzia se prepară dintr-o lingură de plantă uscată la 250 de mililitri de apă clocotită.

Menta îmbunătăţeşte atenţia

Ceaiul de mentă este mai mult decât o băutură aromată. Planta îmbunătăţeşte atenţia, precum şi memoria pe termen lung. Ceaiul se prepară din două linguriţe de frunze uscate mărunţite la o cană de 200 de militri de apă clocotită şi se lasă la infuzat vreme de 15 minute. Se bea cald şi are efect decongestionant, calmant şi antispastic.

Atenţie!

Folosirea îndelungată a ceaiului de pelin poate duce la efecte secundare precum ameţeli, insomnie, vărsături. De aceea, nu utiliza acest ceai mai mult de 20-22 de zile.

Citit 4173 ori Ultima modificare Sâmbătă, 05 Februarie 2022 18:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.