Încă două cazuri suspecte de hepatita misterioasă în România

Încă două cazuri suspecte de hepatita misterioasă în România
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Încă două cazuri suspecte de hepatita de origine necunoscută au fost descoperite în România. Este vorba despre un bebeluș în vârstă de 8 luni și un copil de 10 ani. Ambii sunt în îngrijire medicală. „Se așteaptă ultimele rezultate ale analizelor să vedem dacă avem o cauză identificabilă”, a anunțat miercuri, 28 aprilie, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, citat de Hotnews.

Cei doi copii suspecți de îmbolnăvire cu noul tip de hepatită nu sunt din București, unde se înregistrase, luni, primul caz suspect din țara noastră - o fetiță de 5 ani. O fetiță de 5 ani din zona București-Ilfov, internată din data de 4 aprilie, este primul caz din România care se încadrează în simptomele din definiția de caz stabilită de OMS, anunța luni seară Ministerul Sănătății. Fetița nu a intrat în contact cu vreun alt caz cunoscut de boală.

"Cazul raportat de România este al unei fetiţe de 5 ani, internată la un spital de specialitate în data de 4 aprilie. Nu a fost detectată nicio infecţie virală activă, iar markerii pentru boli autoimune au fost negativi. Starea copilului este stabilă, primeşte medicaţie simptomatică şi este în continuare spitalizat. Copilul nu a călătorit în străinătate şi nu are nicio legătură epidemiologică cu alt caz raportat către OMS Europa. Raportarea a avut la bază definiţia OMS de caz probabil, care se referă la insuficienţă hepatică, transaminaze >500 UI şi icter la un copil la care nu există markeri de infecţie virală hepatică", anunța luni seară Ministerul Sănătăţii, într-un comunicat de presă.

Citit 1353 ori Ultima modificare Vineri, 29 Aprilie 2022 12:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.