Două noi cazuri de hepatită necunoscută raportate în România, la doi copii de 10 şi 16 ani

Două noi cazuri de hepatită necunoscută raportate în România, la doi copii de 10 şi 16 ani
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sibiu au declarant, pentru News.ro, că instituția sanitară a raportat două cazuri de hepatită de cauză necunoscută, apărute la copii, fiind vorba despre un băiat de 16 ani, internat la Spitalul de Pediatrie din Sibiu, pentru investigaţii suplimentare, având evoluţie stabilă, şi despre o fată de 10 ani, care a fost externată. Fata luase anterior internării un medicament împotriva unor paraziţi localizaţi la nivelul intestinului sau al altor ţesuturi din organism. Astfel, în cazul fetei, este luată în calcul şi varianta unei hepatite toxice, din cauza tratamentului urmat.

„Primul caz a fost raportat în 19 aprilie, la un băiat de 16 ani, internat iniţial la Spitalul Municipal Mediaş, ulterior transferat la Spitalul de Pediatrie din Sibiu, cu suspiciunea de hepatită acută. Markerii virali pentru hepatitele A,B, C şi E au fost negativi, ca şi probele pentru determinarea anticorpilor anti-leptospiră", a declarat dr. Simona Berariu, purtătorul de cuvânt al DSP Sibiu.

Băiatul este în continuare internat, investigat şi supravegheat, cu evoluţie staţionară şi fără elemente de agravare, spun medicii.

Cel de-al doilea caz a fost raportat în 26 aprilie, la o fată de 10 ani, cu markeri de asemenea negativi pentru hepatitele A, B, C, proba pentru hepatita virală E fiind încă în lucru.

Citit 1056 ori Ultima modificare Luni, 02 Mai 2022 02:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.