Contract atribuit pentru studiul de fezabilitate necesar construirii noului spital municipal de urgență

Contract atribuit pentru studiul de fezabilitate necesar construirii noului spital municipal de urgență
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

UPDATE. Patru ofertanţi unici şi cinci asocieri de firme s-au bătut pentru contractul cu o valoare estimată de 500.000 de lei fără TVA, având ca obiect realizarea studiului de fezabilitate necesar construirii unui spital municipal de urgenţă în Galaţi, așa cum ați putut afla din ziarul „Viața liberă”.  Primăria municipiului Galați a anunțat ieri că a fost atribuit contractul, iar ofertantul câștigător este Arhidesign GS SRL.

Nu mai puțin de 289.000 de lei fără TVA este valoarea cu care a fost atribuit contractul pentru serviciile de proiectare-elaborare studiu de fezabilitate - în vederea construirii unui spital municipal de urgență. Durata lui este de șase luni, iar misiunea va trebui dusă la bun sfârșit de firma Arhidesign GS.
Potrivit datelor din Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, în cadrul licitaţiei derulate de Primăria Galaţi au mai depus oferte: Terra Invest Management SRL, Studio Art Construct, Artateliers Project şi asocierile Intec - Empire Project SRL, Criomec SA - Dosetimpex SRL - Arhitehnica SRL, Ingvision - Nox International, Arhideskvision - AM Arhidream şi Sistematic Proiect - Kalans Concept SRL.
”Primăria municipiului Galați dorește construirea unui spital cu 320 de paturi, cu diferite secții, laboratoare și ambulatoriu. Sunt supuse analizei două posibile amplasamente - în zona străzii Cetățianu Ioan și a străzii Traian”, transmite administrația publică locală.
Conform caietului de sarcini, spitalul dorit de Primărie ar urma să aibă 300 de paturi şi alte 20 pentru spitalizare de zi. Aşa cum aţi putut afla din ziarul "Viaţa liberă", iată şi secţiile cerute obligatoriu. Prima este o secţie clinică medicală cu 50 de paturi plus cinci paturi pentru spitalizare de zi, din care zece paturi compartiment hematologie. Urmează o secţie clinică de cardiologie cu 30 de paturi plus alte cinci pentru spitalizare de zi. Se impune şi o secţie clinică de endocrinologie - 40 de paturi plus cinci pentru spitalizare de zi, din care 20 pentru compartimentul diabet zaharat, nutriţie şi boli metabolice. Secţia clinică de chirurgie ar urma să aibă 40 de paturi, iar cea de obstetrică-ginecologie - 40 de paturi plus alte cinci pentru spitalizare de zi. La neonatologie ar urma să fie 45 de paturi, la secţia clinică ATI - 20 de paturi, iar la reabilitare medicală - 45 de paturi, din care 14 paturi pentru reumatologie. Mai sunt prevăzute: laborator de analize medicale, radiologie şi imagistică medicală, laborator anatomie patologică, ambulatoriu, dar şi heliport. Acesta din urmă se va realiza printr-un proiect separat, în cazul în care se va identifica sursa de finanţare.
Să sperăm că spitalul nu va rămâne, la fel ca multe altele, pe hârtie, şi măcar nepoţii noştri îl vor vedea transpus în realitate.


Printr-un comunicat de presă, Primăria municipiului Galați anunță că a fost atribuit contractul pentru serviciile de proiectare - elaborare studiu de fezabilitate - în vederea construirii unui spital municipal de urgență. Valoarea contractului, cu o durată de 6 luni, este de 289.000 lei fără TVA, iar ofertantul câștigător este Arhidesign GS SRL.

”Primăria municipiului Galați dorește construirea unui spital cu 320 de paturi, cu diferite secții, laboratoare și ambulatoriu. Sunt supuse analizei două posibile amplasamente - în zona străzii Cetățianu Ioan și a străzii Traian”, transmite administrația publică locală.

Citit 2217 ori Ultima modificare Vineri, 29 Aprilie 2022 17:03

3 comentarii

 • postat de Goe
  Vineri, 29 Aprilie 2022 07:11
  5.13.148.***
  Arhidesign srl Galati,societate cu un singur angajat si cu o situatie mai mult decat jalnica conform bilant si balanta depuse. Probabil pupacios partid conducere ! Tot inainte !
  1
  15
  Raportează
 • postat de marr
  Vineri, 29 Aprilie 2022 00:56
  86.124.200.***
  Dumnezeule - Spitalul Judetean / Urgentele e in colaps-blocaj ! Stie cineva ce se intampla acolo ? E o nebunie ,nu poti avea acces la pacienti sa te informezi de starea lor . La telefoane se raspunde foarte greu - infirmierele au multe saloane in grija . De vizitat nu te lasa , cica e carantina ! Tot orasul e la liber , fara masca fara nimic ...numa spitalul e blocat .Nebunie . Te opresc gardienii , si iti cer sa completezi O cerere - ptr O singura vizita ( atat ai dreptul/voie) ... Daca e ceva grav . Ptr pachete - sau alte tratamente cum e diabet , exista o persoana care duce tot la Etaj/salon . Si trebuie sa ai incredere ..nu poti verifica nimic cu ochii tai , trebuie sa ii crezi pe cuvant .
  1
  21
  Raportează
 • postat de penseonarul minim
  Joi, 28 Aprilie 2022 10:57
  89.39.81.***
  Era un bocet si o jalanie la spitalul judetean Sf.Andrei si deja telefoanele eerau inrosite de apeluiri pentru ocup[area locurilor de muinca la noul spital de urgenta.Am auizit ca deja is ocup[ate posturile de liftiere,ionfirmiere ,femeile de servici si cele de portari.Pentru posturile de portari a avut deja loc un conflict intre oarece clanuri ....am auzit la stiri.
  2
  20
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.