Trei decedați și sub 20 de infectați cu COVID-19, în 48 de ore

Trei decedați și sub 20 de infectați cu COVID-19, în 48 de ore
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Mai puțin de 20 de noi infectări au fost raportate în ultimele două zile la Galați. Trei bolnavi în stare gravă au fost declarați decedați din cauza COVID-19, cazurile fiind raportate sâmbătă, 7 mai. 

Un gălățean din 42 testați a avut rezultat care a confirmat existența infectării cu noul coronavirus, în ultimele 48 de ore. Potrivit datelor centralizate și comunicate de Prefectura Galați privind evoluția cazurilor de infectare cu COVID-19 pentru zilele de 7 și 8 mai, dintre cei 758 de pacienţi testaţi, 18 au fost declaraţi purtători ai noului coronavirus. 17 dintre noii bolnavi au fost raportați duminică, 8 mai. Totalul gălățenilor declarați infectaţi de la debutul pandemiei ajunge astfel la 61.505.
Din nefericire, în intervalul amintit au mai fost raportate încă trei decese în rândul pacienților în stare gravă, cazurile fiind înregistrate sâmbătă, 7 mai. Numărul total al victimelor pandemiei în județul Galați a ajuns astfel la 1.870.
În aceeași perioadă, zece pacienți au primit vestea bună a testului negativ, ceea ce face ca numărul total al persoanelor tratate să ajungă la 59.538. Cei mai mulți gălățeni infectați și tratați au fost raportați sâmbătă, 7 mai, opt persoane fiind declarate vindecate, în timp ce duminică, 8 mai, doar doi pacienți au fost raportați ca trecuți cu bine prin boală.
Duminică, 8 mai, conform datelor furnizate de Prefectura Galaţi, în carantină la domiciliu și în carantină instituționalizată nu se mai afla nicio persoană. În izolare instituționalizată se aflau 41 de bolnavi, în timp ce în izolare la domiciliu se regăseau 56 de gălățeni.
De la începutul pandemiei, în Galaţi au fost efectuate 423.201 teste.

Citit 1363 ori Ultima modificare Luni, 09 Mai 2022 11:53

1 comentariu

 • postat de Cocovid
  Luni, 09 Mai 2022 07:48
  89.137.137.***
  Trei decedați de "covid",din câți decedați din alte cauze ? Câți au decedat din cauza nepăsării sistemului sanitar? Te duci la spital cu diferite afecțiuni și te ignoră cu orele. Lăsați-ne cu acel covid !
  1
  7
  Raportează

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro