Ministrul Sănătății nu susține reintroducerea stării de alertă

Ministrul Sănătății nu susține reintroducerea stării de alertă
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat că nu sprijină o eventuală reintroducere a stării de alertă, pe fondul creșterii cazurilor de COVID-19. "Un astfel de demers este unul extrem, care poate fi luat numai în situația în care lucrurile scapă de sub control și nu cred că vom ajunge într-o astfel de situație", a declarat Rafila, la RFI. Acesta spune că, în acest moment, la nivel național sunt ocupate circa 10% din totalul paturilor alocate pentru pacienții COVID.

Alexandru Rafila spune, în contextul în care bilanțul COVID-19 a crescut masiv în ultima perioadă, că "asistăm la continuarea creșterii începute în urmă cu circa patru săptămâni, așa-numitul val al șaselea. Cred că această tendință crescătoare va continua circa trei-patru săptămâni, până la jumătatea lunii august. Noi am prezentat diverse variante de prognoză generate de Institutul Național de Sănătate Publică și nu este exclus ca în săptămânile următoare să înregistrăm o medie zilnică de circa 10.000 de cazuri, însă lucrul acesta nu este neașteptat, important este să fim pregătiți din punct de vedere al acordării asistenței medicale, mai ales din punct de vedere ambulatoriu, ca să evităm supraaglomerarea spitalelor și, pe de altă parte, să avem suficient de multe paturi pregătite pentru pacienții care fac eventuale forme mai grave sau complicații".

Ministrul Sănătății recomandă populației să poarte mască de protecție în spațiile închise aglomerate.

Întrebat dacă este exclusă reintroducerea stării de alertă, ministrul a răspuns: "Aici nu pot să mă pronunț, este o chestiune care depășește competența Ministerului Sănătății. Eu sper să nu fie nevoie de așa ceva, dacă o să reușim să gestionăm bine din punct de vedere al asistenței medicale, dacă oamenii înțeleg să aplice măsurile acestea simple, cum ar fi utilizarea măștii, eu personal nu sprijin un astfel de demers, pentru că el este unul extrem, care poate fi luat numai în situația în care lucrurile scapă de sub control și nu cred că vom ajunge într-o astfel de situație".

Citit 2839 ori Ultima modificare Joi, 21 Iulie 2022 11:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.