Centre de evaluare COVID redeschise în județul Galați

Centre de evaluare COVID redeschise în județul Galați
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

În cazul în care ai simptome specifice pentru COVID-19 sau dacă ai un test pozitiv, te poți adresa fie medicului de familie, fie la un centru de evaluare COVID dintre cele deschise în spitale. După mai multe luni de inactivitate, trei centre de evaluare au fost redeschise în județul Galați, din totalul celor 183 care funcționează în întreaga țară.

Potrivit unei liste publicate de Ministerul Sănătății, în județul Galați există următoarele centre de evaluare COVID:

Spitalul de Boli Infecțioase ”Sf. Parascheva” Galați (strada Traian nr. 393, telefoane: 0236334022, 0744819576, e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.), cu program de luni până vineri, între 8,00 și 13,00.

Spitalul de Pneumoftiziologie Galați (strada Științei nr. 117, telefon: 0236460712, int. 236, e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.), cu program de luni până vineri, între orele 8,00 și 14,00.

Spitalul Municipal ”Anton Cincu” Tecuci (strada Costache Conachi nr. 35, telefon: 0236812440, e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.), cu program permanent.

Masca, recomandată în continuare

Valul șase al pandemiei de COVID-19 își face deja simțită prezența în România. Experții se așteaptă ca vârful valului să fie în prima jumătate a lunii august. Autoritățile ne asigură însă că nu vom mai fi nevoiți să trecem prin restricții de severitatea unui lockdown, dar ne recomandă purtarea măștii. Față de valurile pandemice precedente, tulpina de coronavirus SARS-CoV-2 care circulă acum, numită subvarianta BA.5 a Omicron, este mult mai contagioasă, dar mai puțin agresivă.

„Virusul acesta va exista cu noi de-acum încolo și vom vedea astfel de situații (valuri de infectări - n.r.), dar sperăm și credem că vor fi din ce în ce mai blânde, cu un impact din ce în ce mai mic asupra oamenilor, la nivel individual. Însă nu va dispărea. Și atunci, este o chestiune de a adopta cât mai mult comportamente care ne protejează, dar la nivel individual, pentru că la nivel colectiv știm ce avem de făcut și nu cred că se va mai ajunge - cel puțin la noi, în România, ferm nu luăm în calcul introducerea de restricții sau în niciun caz situații de genul lockdown”, a spus secretarul de stat Andrei Baciu, citat de digi24.ro.

Citit 3404 ori Ultima modificare Vineri, 05 August 2022 09:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.