Nucile verzi, leac pentru tiroidă şi negi

Nucile verzi, leac pentru tiroidă şi negi
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Din vechime, datorită formei nucii asemănătoare creierului uman, remediile pe bază de frunze, coji şi nuci verzi erau considerate benefice pentru îmbunătăţirea capacităţilor de memorare şi concentrare. Cojile de nuci verzi conţin vitamina C într-o cantitate mai mare decât citricele şi flavonoizi, iod, tanin cu efect anticancerigen, antibacterian, care normalizează tensiunea arterială, susţinând activitatea ficatului. Iată ce remedii pot fi preparate din nucile verzi.

Iodul conținut de remediile obținute din nuci verzi stimulează imunitatea, este benefic pentru tiroidă şi are efect antibacterian. La fel ca frunzele, cojile de nuci verzi au efect de reducere a glicemiei, un efect de ajutor pentru diabetici. Preparatele din nuci se folosesc şi pentru combaterea diareei şi a infecţiilor intestinale, datorită taninilor astringenţi. Un alt compus activ, juglona, are efect antibacterian. Se recomandă ca leacurile cu nuci verzi să fie evitate de femeile însărcinate sau care alăptează, de copiii sub cinci ani, de astmatici sau de persoanele care au alergie la unul dintre compuşii activi, precum taninii. Leacurile cu nuci verzi ar trebui ocolite sau luate la distanţă de tratamentul medicamentos de cei care suferă de hipotiroidism sau de hipertiroidism, scrie clicksantate.ro.

Tinctura, leac pentru tiroidă

Pentru funcţionarea normală a tiroidei, dar şi pentru a stopa dezvoltarea paraziţilor intestinali sau contra durerilor de stomac, tinctura de nuci verzi este de mare ajutor. Este contraindicată copiilor sub vârsta de cinci ani, iar copiilor mai mari li se poate da câte o linguriţă, dimineaţa şi seara, amestecată cu câte o jumătate de pahar cu apă. Pentru adulţi, este recomandat să se ia câte o lingură de tinctură de nuci verzi diluată cu puţină apă, de trei ori pe zi, înainte de masă. Tinctura acţionează şi ca depurativ, antiinflamator şi calmant.

Cataplasma combate negii

Cu ajutorul cataplasmelor cu coji de nuci verzi pot fi vindecaţi negii într-un timp mai scurt. La început, este nevoie să fie zdrobite cojile. Se pun apoi pe o compresă sterilă, în care se înfăşoară. Se aplică pe neg şi se menţine până la uscarea sevei cojilor. Procedura trebuie repetată pe o perioadă de șapte zile, consecutiv.

Unguentul este cicatrizant

Rănile superficiale infectate, eczemele, furunculele sau varicele pot fi combătute cu ajutorul unguentului din coji de nuci verzi. Trebuie aplicat de două-trei ori pe zi, pe zona afectată. Ajută la cicatrizarea pielii, în cazul rănilor sau al arsurilor superficiale, şi compresele cu frunze de nuc. Se face un amestec de 30 de grame de frunze, zece grame de flori de arnică, 20 de grame de flori de muşeţel, zece grame de flori de levănţică, zece grame frunze de mentă şi 20 de grame de coajă de stejar. Se face o infuzie din două linguri de amestec şi o cană de apă clocotită. Se îmbibă comprese cu această infuzie şi se aplică pe piele.

Infuzia combate mătreaţa

Din nucile verzi se poate prepara şi o infuzie utilă pentru cei care au mătreaţă, păr uscat sau lipsit de strălucire. Căderea părului poate fi încetinită cu ajutorul acestui leac care reglează secreţia de sebum şi sporeşte rezistenţa firelor de păr. Este şi o soluţie bună pentru acoperirea şuviţelor albe, deoarece taninii dau culoare şi închid părul la culoare, acesta devenind castaniu sau şaten. Se zdrobesc câteva nuci şi se acoperă cu un litru de apă clocotită. După infuzare, strecurare şi după ce se mai răcoreşte, se clăteşte părul cu infuzia obţinută. Este un tratament natural care redă şi catifelarea părului vopsit.

Citit 3608 ori Ultima modificare Duminică, 04 Septembrie 2022 10:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.