Dramele pacienților ajunși la Spitalul Județean Galați. O noapte pe hol, nebăgată în seamă

Dramele pacienților ajunși la Spitalul Județean Galați. O noapte pe hol, nebăgată în seamă
Evaluaţi acest articol
(56 voturi)

O pacientă ajunsă la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean Galați susține că și-a petrecut noaptea pe targă, pe holul spitalului, fără a fi băgată în seamă de cineva dintre cadrele medicale aflate de gardă. Fiica pacientei este revoltată de situație și reclamă modul în care sunt tratați pacienții ajunși aici.

24 de ore de coșmar

Ana Munteanu (78 de ani), din Galați, suferă de ulcer varicos. Luni, septuagenara a leșinat în casă și a fost găsită de fiica ei într-o stare destul de gravă. "Eu o îngrijesc pe mama. O pansez și îi curăț rănile. Luni am găsit-o căzută în casă și cu temperatură peste 38 de grade. Am sunat ambulanța și mama a fost dusă la Secția UPU a Spitalului Județean Galați. Pentru că era conștientă, am ținut permanent legătura telefonic cu ea. Până la ora 21.00, nu îi făcuse nimeni nimic; nici consult, nici analize, nici măcar o cană cu apă nu a primit. Mi-a spus la telefon că a încercat un medic să o vadă, a stat de vorbă cu ea, dar a concluzionat că nu este de competența dânsului. Pe seară, după ce le-am solicitat explicații celor de la UPU, i-au pus mamei o perfuzie", ne-a declarat Mariana Picoș, fiica pacientei.

Alarmată de faptul că și marți dimineață Ana Munteanu se afla tot la UPU, aceasta a încercat să afle care este de fapt situația și a cerut explicații, din nou, cadrelor medicale. "Deși atât eu, cât și mama am spus că are ulcer varicos, azi-dimineață (marți), mama a fost luată cu o ambulanță și dusă la Spitalul de pe Traian, pentru a fi consultată de un dermatolog. Evident că nici aici nu i-a făcut nimeni nimic, pentru că ea are tratament de la medicul de chirurgie vasculară, nu de la dermatolog. Așa că au adus-o din nou la UPU și este tot aici pe hol și este deja ora 12", povestește Mariana Picoș.

"I-am deranjat și mi-o dau acasă!"

Ajunsă la limita răbdării, mama Anei Munteanu a solicitat ajutorul redacției "Viața liberă" pentru lămurirea situației. "Deranjați de faptul că am luat legătura cu presa, m-a chemat un medic chirurg vascular și mi-a spus că îi va face mamei externarea, pentru că nu au ce să îi facă în spital și m-au sfătuit să mă adresez în continuare unui medic chirurg plastician. Acesta a recunoscut că orele petrecute de mama în spital au fost fără folos, pentru că nu i-a făcut nimeni nimic", declară Mariana Picoș.

"Din experiența mea, familia bolnavului este subiectivă!"

Pentru a lămuri situația, ne-am adresat oficial Mădălinei Ispas, purtător de cuvânt la Spitalul Județean Galați. Aceasta ne-a declarat că a transmis plângerea femeii managerului spitalului, care i-a dat sarcină șefului UPU să ia legătura cu familia, pentru lămuriri referitoare la starea de sănătate a pacientei și pentru a analiza situația. "Dacă cei din familie mai au nemulțumiri, îi aștept la secretariatul spitalului, pentru a depune sesizare scrisă. În general, din experiența mea, familia bolnavului este subiectivă când vine vorba despre actul medical la care este supus pacientul", a mai spus Mădălina Ispas.

Citit 12970 ori Ultima modificare Joi, 01 Septembrie 2022 10:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.