Virozele respiratorii și COVID-19, din nou în vizorul DSP Galați

Virozele respiratorii și COVID-19, din nou în vizorul DSP Galați
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Conform Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, în doar o săptămână, 60 de persoane au fost depistate pozitiv la testarea Covid-19. Pentru a evita aglomeraţia din spitale, despre care se tot vorbeşte în aceste zile, şi pentru a evita posibilele complicaţii apărute ca urmare a infectării cu Covid-19, specialiştii DSP reamintesc faptul că se recomandă persoanelor care au un test pozitiv să rămână acasă, să evite aglomeraţia, iar dacă se deplasează la medicul de familie să poarte mască. La fel de necesare sunt şi spălatul pe mâini şi păstrarea normelor de igienă şi de dezinfectare atât în spaţiile de birouri, cât şi în propriile locuinţe. 

Medicii de familie ne atrag atenţia asupra faptului că nu este indicat să ne tratăm singuri, după „ureche” sau să ne administrăm antibiotic conform indicaţiilor vecinului sau ale internetului şi să nu tratăm cu superficialitate simptomele pentru că acestea se pot intensifica, ajungând în final la complicaţii. „Este recomandat să consumăm multe lichide (ceaiuri şi sucuri din fructe naturale), să scădem febra şi să ne adresăm medicului de familie sau să ne prezentăm la camera de gardă pentru investigaţii suplimentare şi tratament specializat. Se recomandă repaosul la domiciliu, evitarea pe cât posibil a colectivităţii şi administrarea tratamentului adecvat”, ne-a declarat un  medic de familie din Galaţi.

Medicii DSP Galaţi spun că măsurile de izolare la domiciliu, de purtare a măştii de protecţie şi de administrare a unui tratament adecvat se păstrează şi în cazul virozelor respiratorii şi al gripei, nu doar în caz de COVID-19.

Citit 3865 ori Ultima modificare Vineri, 30 Decembrie 2022 08:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.