Expoziţie despre viaţa unei pasionate de păsări

Expoziţie despre viaţa unei pasionate de păsări
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” a deschis azi, 11 ianuarie, expoziția temporară „Ornitologa sibiană Silvia Stein von Spiess și vânătorii ca păsărari amatori timpurii în prima parte a secolului al XX-lea”, organizată în colaborare cu Biblioteca Universitară „Lucian Blaga” Sibiu, Muzeul Național Brukenthal Sibiu și Muzeul de Istorie Naturală Sibiu.

Expoziția prezintă viața și activitatea științifică a ornitologei sibiene Silvia Stein von Spiess, precum și rolul vânătorilor în colectarea datelor despre păsări în discuțiile timpurii despre protecția păsărilor și a mediului. Silvia Stein von Spiess a fost o ornitoloagă care a fascinat prin spiritul ei de aventură și entuziasmul pentru înțelegerea vieții păsărilor.

Silvia Stein von Spiess a fost conducătoarea secției ornitologice din cadrul Direcțiunii Vânătorilor Regale până în anul 1937, publicând în reviste de specialitate naționale și internaționale. În anii 1930, pe lângă publicațiile de specialitate, a fost o colaboratoare constantă la Revista “Carpații”, fondată la Cluj în anul 1933. Aici, împreună cu alți ornitologi și pasionați de păsări, îndeamnă vânătorii să ajute știința ornitologiei prin semnalarea păsărilor migratoare și inelate, diseminând informațiile științifice prin articole scrise în revistă. Începând cu anul 1950 și-a desfășurat activitatea la Muzeul Brukenthal, unde face cercetări de teren și publică în reviste de specialitate românești și maghiare.

 

      

Citit 5856 ori Ultima modificare Miercuri, 11 Ianuarie 2023 14:55

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.