Vizitele în spitale, limitate din cauza epidemiei

Vizitele în spitale, limitate din cauza epidemiei
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Epidemia de gripă este din ce în ce mai gravă și afectează din ce în ce mai mulți gălățeni, dar mai ales pe cei care sunt mai vulnerabili, în special cei care suferă de alte afecțiuni şi sunt internați în spital. Din cauza gripei, s-a instaurat limitarea accesului în spitale și acest lucru îi supără pe aparținătorii celor care sunt internați. Pericolul poate fi chiar și la ușa spitalului și de aceea ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a dispus aplicarea acestei reguli. Programul de vizită din Spitalul Județean este de la ora 15,00 la ora 17,00, fiecare vizitator având la dispoziție zece minute pentru a vizita pacientul, iar echipamentul de protecție trebuie să fie adecvat atât pentru vizitatori, cât și pentru personalul medical, acest lucru implicând purtarea de mască, halate şi mănuși. Personalul medical de la Spitalul Clinic Județean de Urgență "Sfântul Apostol Andrei" este de acord cu măsura, iar vizitatorii, în mare parte, înţeleg necesitatea impunerii acestei reguli.  

Asistentă medicală: „E o regulă impusă cu cap pentru că vin mulţi aparținători, chiar trei sau patru la un singur pacient şi nu avem de unde şti dacă până şi ei sunt sănătoși, pentru că nu li se face triaj epidemiologic aşa cum ni se face nouă“, ne-a spus una dintre asistentele medicale de la UPU. 

Grigore, un gălăţean venit în vizită la un pacient internat, este de părere că o vizită, oricât de scurtă, este bună: “Eu mă bucur că pot să îmi văd tatăl aflat totuşi într-o stare gravă din cauza gripei, chiar și acele 10 minute sunt bune pentru mine, pentru că altfel mă înțeleg cu doctorul la telefon despre starea lui și altfel este atunci când pot să îl văd eu.“

Citit 2647 ori Ultima modificare Joi, 26 Ianuarie 2023 12:29

1 comentariu

  • postat de Alexutz
    Joi, 26 Ianuarie 2023 12:35
    5.2.205.***
    Ala ce ati pozat voi nu este spital. Orice vreti voi dar spital in nici un caz.
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.