Semne care arată că aveţi nevoie de terapie de cuplu

Semne care arată că aveţi nevoie de terapie de cuplu
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Fiecare relaţie are suişurile şi coborâşurile ei, momente în care eşti extrem de încântat de ce se întâmplă şi de apropierea de partener, însă şi momente în care te simţi frustrat ori îl simţi pe partener mai distant decât de obicei.

Iată câteva semne la care trebuie să fii atent, pentru a şti când este momentul să mergeţi la psihoterapie de cuplu.

1. Certurile sunt tot mai frecvente

Ai observat că ritmul vieţii voastre de zi cu zi s-a schimbat în ultima perioadă, că sunteţi mai degrabă orientaţi pe conflict şi discuţii care se transformă în certuri? Indiferent de motivul certurilor, tiparul şi frecvenţa acestora sunt importante. Cel mai important este să mergeţi la un terapeut de cuplu, care ar putea să afle ce anume a dus la această traiectorie riscantă.

2. Simţi că vorbiţi în limbi diferite

Uneori, poate ţi se pare că tu şi partenerul tău nu vorbiţi aceeaşi limbă: ceea ce tu îi spui este foarte departe de ceea ce partenerul tău crede că a auzit sau invers.

3. Aceleaşi probleme ies la suprafaţă când vă certaţi

Dacă simţi că nu vă puteţi rezolva niciodată problemele sau dacă ai senzaţia că vă învârtiţi în acelaşi cerc, când vă certaţi pe teme importante (copii, mariaj), terapia de cuplu v-ar putea ajuta să descoperiţi sursa problemei şi să vă daţi seama dacă sunteţi sau nu compatibili.

4. Încrederea a fost încălcată

Unul dintre cele mai comune motive pentru care oamenii apelează la terapia de cuplu este nevoia de a primi ajutor pentru a depăşi un impas major: încrederea unuia dintre parteneri a fost zdruncinată. Poate că a fost infidelitate sub formă de sex, poate că a fost o aventură doar la nivel emoţional, poate că unul dintre voi a avut o serie de minciuni în legătură cu banii şi tot ce ţine de finanţe.

5. Te prefaci că totul este bine, deşi ştii că nu este aşa

Unele cupluri se ciondănesc sau se ceartă la exterior, însă alte cupluri încearcă să „ascundă“ lucrurile sub covor, cât mai departe de ochii celorlalţi. Dacă ai descoperit în cazul vostru că şi tu ignori probleme importante sau că încerci să pretinzi că totul este în regulă în relaţia cu partenerul de cuplu, poate că ar trebui să te gândeşti să apelaţi la terapia de cuplu. (articol realizat din surse online)

Citit 2537 ori Ultima modificare Vineri, 14 Aprilie 2023 18:21

1 comentariu

  • postat de gheorghe
    Miercuri, 19 Aprilie 2023 09:28
    24.84.229.***
    Vorbiti cu nasii, sa va indrume...
    Daca tot va incapatanati ca ati avea dreptate - desi "treaba" merge prost - fuga la duhovnic!
    Lasati poestile u spiritisme de la "terapeut" - astea-s frectie la un picior de lemn = auto-pacalire urmata la scurt timp dupa anestezierea mentala pseudo-stiintifica (
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.