Cinci medici specialiști nu i-au descoperit boala şi s-a diagnosticat singur, căutând pe internet

Cinci medici specialiști nu i-au descoperit boala şi s-a diagnosticat singur, căutând pe internet
Evaluaţi acest articol
(35 voturi)

Nicu Stănescu este un tip firav, cald, bun, sensibil și extrem de talentat în ceea ce face: fotografie artistică și filme scurte

O boală necunoscută a fost însă gata să-l termine. Consultațiile de specialitate și tratamentele prescrise nu i-au făcut niciun bine. Ba chiar i-au mâncat toți banii; pe ai lui, ai rudelor, ai prietenilor. Iată mărturisirea plină de amar a bietului om.

Sistem sanitar bolnav

"Pe parcursul unui an tumultuos, am pășit pragul ușilor a trei medici neurologi din Galați și a doi din București, în speranța că vor găsi răspunsul la suferința mea. Cu toate acestea, dezamăgitor, niciunul dintre acești medici nu a reușit să descopere cauza simptomelor mele. Internările în spitale și tratamentele prescrise de acești specialiști nu au funcționat, provocându-mi frustrări și neputință.

Sătul de acest ciclu și în dorința vehementă de a găsi răspunsuri, am decis să preiau controlul și să încep să caut singur cauzele suferinței mele. Am căutat pe Google simptomele pe care le aveam și răspunsul căutărilor mele a fost generat într-o listă de mai multe afecțiuni. Printre acestea, am găsit simptomele descrise pentru boala Lyme.

M-am prezentat la un laborator și am solicitat testul pentru detectarea bolii Lyme. Așteptarea a fost grea, dar după câteva zile am primit rezultatul mult așteptat. Testul a ieșit pozitiv! Am reușit prin determinarea mea să fac ceea ce niciunul dintre medici nu a reușit, să-mi găsesc singur diagnosticul!"

Ce este boala Lyme?

Boala Lyme este o boală infecțioasă sistemică produsă de o bacterie (Borrelia burgdorferi), transmisă omului prin înțepătura unor căpușe infectate. Este supranumită și "boala cu 1.000 de fețe", din pricina faptului că, afectând întregul organism, simptomele și semnele ei mimează unele ale altor boli, iar reacția individuală față de agentul patogen este foarte diferită de la om la om. Infecția afectează neurologic, cardiac, hepatic, pulmonar, oftalmologic, putând duce chiar la paralizie totală.

"Mesajul meu pentru ceilalți pacienți este să nu retrăiască această luptă singuri. Dacă există dubii și dacă simptomele persistă, nu ezitați să căutați răspunsurile de care aveți nevoie."

"Mă întreb cum a fost posibil ca niciunul dintre medicii neurologi pe care i-am consultat să nu-și fi pus întrebarea simplă: ar putea fi boala Lyme? Cum au putut să mă paseze de colo-colo fără a evalua această posibilitate?

Din nefericire, procesul diagnosticării a implicat nu doar timp și energie, ci și o sumă semnificativă de bani, deoarece am încercat multiple terapii și consulturi medicale până la descoperirea bolii. Foarte des, boala Lyme este o afecțiune subestimată și ignorată de sistemul medical, fapt care face ca tratamentul să fie mai dificil și cu costuri foarte ridicate. Medicamentele necesare pentru a controla infecția sunt extrem de scumpe, iar vizitele frecvente la specialist și terapiile complementare solicitate pot acumula costuri semnificative."

Apel umanitar

"Mă aflu într-o situație de urgență, în care timpul este esențial, iar sprijinul dumneavoastră financiar poate face o diferență imensă pentru sănătatea mea pe termen lung. Prin urmare, vă rog să luați în considerare acordarea unui sprijin financiar pentru a-mi permite să continui tratamentul necesar. Orice sumă donată va fi extrem de apreciată și va fi utilizată exclusiv în vederea achiziționării medicamentelor necesare, precum și pentru a acoperi costurile terapiilor și consultațiilor medicale asociate cu tratamentul bolii Lyme.

Dacă doriți să contribuiți financiar la această cauză sau aveți întrebări suplimentare, vă rog să mă contactați la adresa de email Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Sunt recunoscător pentru orice formă de sprijin pe care sunteți dispuși să o oferiți și sunt pregătit să vă furnizez orice documente sau informații care să ateste utilizarea corectă și transparentă a fondurilor donate.

O contribuție din partea dumnneavoastră ar face o diferență semnificativă în viața mea și în șansa mea de a recăpăta o stare de sănătate normală.

Vă mulțumesc din suflet pentru timpul acordat citirii acestei scrisori și pentru orice sprijin financiar sau moral pe care îl puteți oferi. Îmi exprim cea mai profundă gratitudine în fața bunăvoinței dumneavoastră și speranței că mă veți ajuta să înfrunt această provocare cu puțin mai multă ușurință. În numele meu și al tuturor celor afectați de boala Lyme, vă mulțumesc anticipat pentru generozitatea și bunăvoință.

Cu respect sincer,

Nicu Stănescu"

Cei care vor să doneze o pot face în conturile: Stănescu Nicolae - RO02BTRLRONCRT0CE5569001 (RON) şi Stănescu Nicolae - RO46BTRLEURCRT0CE5569001 (EUR).

Citit 10429 ori Ultima modificare Vineri, 01 Septembrie 2023 10:31

9 comentarii

  • postat de Adina
    Vineri, 01 Septembrie 2023 10:51
    86.124.202.***
    Medici facuti cu bani.Vom muri cu stiinta lor.Ne trateaza ca pe niste obiecte,pun diagnostice gresite....VAI DE NOI!
    0
    0
  • postat de Daniel Mois
    Vineri, 25 August 2023 20:38
    81.196.240.***
    Boala Lyme a intrat la noi în țară abia de vreo 10 ani, și în SUA a apărut acum vreo 40 de ani. Medicii nu au auzit de ea prea multe, fiind ceva relativ nou. La facultate nu se învață despre aceasta.
    0
    0
  • postat de spune adevarul
    Miercuri, 23 August 2023 10:36
    5.13.211.***
    Carui medic ia spus ca te-a muscat o capusa si nu ti-a spus diagnosticu?sau poate nu ai spus si atunci te intreb daca spuneai primului medic ca te-a muscat capusa pina acum erai vindecat.
    0
    0
  • postat de un cetatean
    Miercuri, 23 August 2023 10:26
    89.136.6.***
    Este crunt intr-adevar.Naucitor.Oameni fara niciun Dumnezeu,ocupa aceste functii vitale,la propriu.Ma ingrozesc saptamanal de ce vad si aud,legat de acest sistem al sanatatii in Romania.
    0
    0
  • postat de Iancu Jianul
    Miercuri, 23 August 2023 10:16
    5.13.146.***
    Cand traia mama a fost internata in spitalul mortii! Medicul nu stiam ce are mama, saraca suferea... ma enervez caut pe net... ma duc la "duamna doctor" si-i spun: mama are ocluzie intestinala inferioara! Dar de unde stiti, sunteti medic? Sa rezolvat. crd ca stia dar pur si simplu NU-I PASA! FATAL!
    0
    0
  • postat de Ema
    Miercuri, 23 August 2023 07:36
    109.166.128.***
    Boala Lyme se trateaza foarte bine cu remedii homeopate. Cautati un homeopat bun la București. Multa sănătate!
    0
    0
  • postat de Marian B
    Miercuri, 23 August 2023 07:10
    5.13.159.***
    Am donat. Orice ajutor contează. Oricine poate păți ca el, așa că donați, cei ce aveți posibilitatea asta. Multă sănătate băiatului!
    0
    0
  • postat de Patria a postori
    Marți, 22 August 2023 19:58
    109.166.133.***
    Iar medicii actuali formați în generația lui Facebook și tik tok ferească sfântul sa ajungi pe mana lor. Cel puțin ăștia formați la Galați....Doamne ferește!! Vorba cuiva apropiat :" Galațiul nu este un oraș în care sa vrei să trăiești la bătrânețe". Va fi crunt
    0
    0
  • postat de Patria a postori
    Marți, 22 August 2023 19:55
    109.166.133.***
    1. Medicii mai bătrâni sa zicem, formați înainte de 89 sunt rutinați, plictisiți , îi interesează numai banii și merg pe legea nescrisă bine cunoscuta in anumite grupuri de împuținare a oamenilor prin orice metoda , iar 2. Medicii actuali, formați în generația lui Facebook și tik tok ...
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.