Spitalul pentru Copii, reabilitat energetic

Spitalul pentru Copii, reabilitat energetic
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Fonduri europene pentru sănătatea gălățeanăSpitalul pentru Copii, reabilitat energetic

Peste 7 milioane de lei, bani europeni, au fos atrași de administrația publică locală pentru modernizarea Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii "Sf. Ioan" de lângă stadionul Oțelul.

Alt look, alte condiții

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii "Sf. Ioan", una dintre unitățile medicale aflate în subordinea Primăriei municipiului Galați, își schimbă înfățișarea, însă nu este doar o lovitură de imagine, grație combinației de alb și roșu care atrage atenția de la depărtare, ci și o necesitate. Corpul A al acestei instituții spitalicești este reabilitat și va fi cu adevărat eficient energetic, pentru aceste lucrări fiind atrase fonduri europene. Dacă în ultima perioadă ai trecut prin zonă, ai putut observa o parte din operațiile la care este supusă clădirea: sunt reabilitate termic elementele de anvelopă a clădirii, dar și sistemul de încălzire, de furnizare a apei calde și cel de climatizare, sunt instalate sisteme alternative de producere a energiei electrice, iar colectoarele de canalizare interioară beneficiază de lucrări de reparație.

Scad costurile cu energia termică

Prin fondurile europene obținute care se ridică la peste 7 milioane de lei cu TVA, fondurile nerambursabile fiind de aproape 6.400.000 de lei, unitatea aflată în apropierea stadionului Oțelul va funcționa și cu o instalație interioară de iluminat modernă. Totodată, pentru creșterea eficienței energetice, reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și implicit scăderea costurilor cu energia termică, aici va fi implementat și un sistem de management energetic integrat pentru clădiri. "Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii necesita aceste lucrări de reabilitare și mă bucur că derulăm aici mai multe proiecte pentru a le asigura micilor pacienți condiții excelente. Sănătatea noastră, a tuturor, este de mare preț, prin urmare nu mai este cazul să spun cât de importantă este sănătatea copiilor din municipiul Galați", a declarat primarul municipiului, Ionuț Pucheanu.

Cezar Gorovei

(P)

Galerie de imagini

Citit 2260 ori Ultima modificare Duminică, 01 Octombrie 2023 23:43