Autoritățile și aleșii, în căutare de soluţii pentru Policlinica cu Plată
Foto: Anca Melinte

Autoritățile și aleșii, în căutare de soluţii pentru Policlinica cu Plată
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

După intervenția în presă a dr. Paul Ichim pentru salvarea Policlinicii cu Plată din Galați și după numeroasele articole apărute în "Viaţa liberă" pe acest subiect, se pare că mai marii urbei s-au așezat la masa negocierilor, încercând să găsească o soluție viabilă pentru rezolvarea situaţiei instituţiei medicale, chiar dacă până la momentul final mai sunt doar trei zile lucrătoare.

Primăria Galați susţine că o rezolvare a problemei celor şase cabinete medicale de la Policlinica cu Plată ar fi relocarea acestora în alte spații. Mai mult, Ionuț Pucheanu, primarul Galațiului, a oferit şi o alternativă la închiderea policlinicii, respectiv spațiile unor foste cabinete medicale din oraș, situate pe străzile Brăilei şi Constructorilor. Problema este că aceste spații trebuie scoase la licitaţie și apoi preluate în concesiune de cadrele medicale  care activează la Policlinica cu Plată.

"Cadrul juridic care permite autorităților publice locale să pună spații medicale la dispoziția medicilor sau a persoanelor care desfășoară activități conexe actului medical constă în concesionarea și/sau vânzarea acestor spații. În prezent, municipiul Galați are în proprietate privată o serie de spații medicale libere, care pot face obiectul concesionării sau vânzării prin licitație publică", se arată în soluția scrisă oferită de Ionuț Florin Pucheanu, ca răspuns la o adresă a Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi.

Trebuie precizat şi faptul că imobilul în care funcţionează Policlinica cu Plată este încadrat în clasa 2 de risc seismic şi are nevoie de reabilitare.

Pe de altă parte, reprezentanții AUR Galați, prin deputatul Lilian Scripnic, medic de profesie, au demarat o campanie de sensibilizare a ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, cel care a emis ordinul inițial de închidere a policlinicii și în pixul căruia stă acum soarta unității medicale din Galați. "Vă solicit reanalizarea de urgență a Avizului nr. 6586/06.04.2023 prin care se aproba desfințarea Policlinicii cu Plată din Galați și totodată să dispuneți anularea acestuia și continuarea activității Policlinicii cu Plată, precum și revocarea Dispoziției nr. 159/31.08.2023 a DSP Galați prin care se dispune desființarea Policlinicii cu Plată din Galați", se arată în scrisoarea pe care deputatul Lilian Scripnic i-a adresat-o ministrului Rafila.

"Viața liberă" va continua să urmărească și să relateze despre situația Policlinicii cu Plată, instituţie ale cărei servicii sunt solicitate de mulţi gălăţeni.

Citit 3378 ori Ultima modificare Duminică, 01 Octombrie 2023 18:10

9 comentarii

  • postat de macarie banu
    Miercuri, 27 Septembrie 2023 16:03
    89.137.225.***
    aaaa!!!pai gata fratilor,s-a rezolvat.Asa zise PIF-ou....relocarea cabinetelor,cladirea cade la cutremur,daca se muta in ea cine trebuie nu mai cade.Pai cutremurul ala n-o fi asa de nesimtit sa darame frumusete de casa peste ditamai medicii colegiului nu?! Nesimtirea este in alta parte,..alt subiect
    0
    4
  • postat de Indignare….
    Miercuri, 27 Septembrie 2023 12:16
    82.76.59.***
    Stiti cumva din ce partid vine acest securist rafila, care printre altele a pagubit ministerul sanatatii cu aproape patru sute de milioane de euro, bani pusi la dispozitia ministerului de U. E., si ratati de acest politruc???tot din p.s.d., partidul ce ,,conduce,, de 30 de ani acest neam, ce are o p
    1
    14
  • postat de spagarilor
    Miercuri, 27 Septembrie 2023 09:09
    5.2.209.***
    din spaga pe o zi se poate achita lejer
    3
    10
  • postat de florin
    Miercuri, 27 Septembrie 2023 08:15
    86.124.201.***
    Doua bresle din Galati care iau bani grei de pe urma cetateanului simplu dar s-au bucurat la doua cladiri chiar daca acest lucru inseamna accesul interzis la o sanatate mai ieftina a omului simplu!Dupa cum am mai spus politicul a devenit principalul pericol la securitatea si siguranta omului simplu!
    0
    13
  • postat de florin
    Miercuri, 27 Septembrie 2023 08:12
    86.124.201.***
    Nepasarea politicienilor de astazi fata de cei de ieri este demonstrata in cazul acestor policlinici cu plata!Comunistii au dat!Democratii de astazi iau,desfiinteaza,demoleaza!Policlinica cu plata stomatologica a fost desfiintata pt a oferio avocatilor!Aceasta cladire o oferim colegiului medicilor!
    1
    8
  • postat de florin
    Miercuri, 27 Septembrie 2023 08:07
    86.124.201.***
    De fapt nu s-a rezolvat nimic!Gargara!Daca se muta acolo o institutie politizata deodata cladirea va deveni foarte rezistenta la cutremure!Dupa cum se vede in poze cladirea arata foarte bine!A fost renovata!Nu este o cazatura!Chiar arata foarte bine in comparatie cu multe cladiri istorice din Galati
    2
    12
  • postat de Sorin
    Miercuri, 27 Septembrie 2023 07:48
    86.124.202.***
    Mulțumim din inimă primarului și acoliților lui consilierii, pentru faptul că RELOCHEAZĂ aceste cabinete în alte părți ale orașului!!Este CLAR că are cineva interes la această clădire este și exemplul notariatul lui BOGDAN CIUCĂ de pe eroilor vis-a-vis de policlinica!!!Ptr gălățeni 0% pt EI100%
    1
    14
  • postat de Tot fraierii platesc
    Marți, 26 Septembrie 2023 20:55
    51.179.39.***
    Luați bani de la pensiile speciale sau din buzunarul vostru al politicienilor. Nu mai ,,salvați" cu banii oamenilor cinstiți cu taxele la zi, adică fraieri pentru voi. Odiosul anaf poate executa niște smecheri evazioniști. Controlul extins la polițiști, aveți de unde aduna bani.
    4
    39
  • postat de Manastireanu D. Laura
    Marți, 26 Septembrie 2023 20:28
    86.124.201.***
    Mulțumesc și multumim sincer Domnului Doctor Paul Ichim, care s-a implicat personal în această mare nedreptate făcută gălățenilor obișnuiți.. și nu a celor care se tratează în Austria, Germania etc. Mulțumim aprioric celor care se vor implica vineri în susținerea Policlinicii.
    10
    34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.