Semiparezele pacienților cu AVC, tratate cu toxină botulinică

Semiparezele pacienților cu AVC, tratate cu toxină botulinică
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

În premieră în medicina gălățeană, toxina botulinică a fost folosită la Spitalul Clinic Județean de Urgență ”Sf.Ap.Andrei” pentru reabilitarea neurologică a pacienților care au suferit un accident vascular cerebral (AVC), informează Consiliul Județean (CJ) Galați, în administrarea căruia se află unitatea medicală.

”Noi proceduri medicale sunt folosite la Spitalul Județean ”Sf. Apostol Andrei” Galați pentru pacienții care au suferit un accident vascular cerebral și care au rămas cu semipareză și rigiditate musculară. Astfel, acum, toxina botulinică, cunoscută mai mult pentru tratamentele cosmetice, este folosită de neurologi pentru tratarea spasticității la pacienții cu AVC. Injecțiile cu toxină botulinică ajută la relaxarea musculară, un lucru foarte important pentru recuperarea medicală cu ajutorul kinetoterapiei. Mai mult, se reduce și durerea provocată de rigiditatea și contractura mușchilor afectați de AVC”, a declarat Costel Fotea, președintele CJ Galați.

La Spitalul Județean s-au deja făcut primele tratamente cu toxină botulinică, noua terapie fiind gratuită pentru pacienții cu AVC. Totul se realizează sub îndrumarea medicilor, cei care stabilesc și condițiile în care un pacient cu AVC poate beneficia de această terapie.

Aproape jumătate dintre pacienții cu accident vascular cerebral se confruntă cu deficiențe motorii care vor determina spasticitatea musculaturii afectate.

Citit 4296 ori Ultima modificare Duminică, 19 Noiembrie 2023 00:13

1 comentariu

  • postat de Roman
    Sâmbătă, 18 Noiembrie 2023 15:47
    5.13.208.***
    Salutam orice tratament ,ideea e ca e o secție "foarte grea"iar personalul e insuficient.Managementul e foarte defectuos în aceasta secție sa lucrezi 12 ore e inuman.Ar trebui sa se sesizeze organele competente ITM.samd.Repet asistentele oricât de pregătite ar fi sunt insuficiente.Dublați personalul
    1
    14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.