Echipamente medicale moderne pentru spitalul din Tecuci

Echipamente medicale moderne pentru spitalul din Tecuci
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Consiliul Județean (CJ) Galați a aprobat, la sfârșitul săptămânii trecute, în cadrul unei ședințe extraordinare, alocarea a 4,1 milioane de lei (echivalentul a peste 800.000 de euro - n.r.) pentru achiziționarea de echipamente destinate Spitalului Municipal "Anton Cincu", din Tecuci.

"Vorbim de monitoare de funcții vitale, electrocardiograf, pompe de nutriție enterală, ecografe, aparate de laborator și pentru sterilizarea instrumentarului, precum și o trusă de ultimă generație pentru endoscopii digestive. Echipamentele medicale sunt destinate secțiilor de Medicină Internă, Chirurgie, Pediatrie, Obstetrică-Ginecologie, Terapie Intensivă, Neonatologie, Compartimentul de Primiri Urgențe, precum și pentru Ambulatoriul de Specialitate și Laboratorul de Analize Medicale”, a declarat președintele CJ Galați, Costel Fotea, care a precizat că investițiile la Spitalul Municipal "Anton Cincu" din Tecuci vor continua.

Consiliul Județean Galați a preluat, în cursul anului 2022, administrarea Spitalului Municipal "Anton Cincu". Acest pas a fost făcut pentru a veni în ajutorul administrației locale din Tecuci, care nu avea capacitatea de a asigura finanțarea necesară modernizării unității sanitare, ajunsă într-o stare ce nu mai corespundea necesităților și standardelor medicale actuale.

După preluare, CJ Galați a demarat, printre altele, elaborarea unui proiect cu bani europeni, în vederea construirii unui nou corp la spital, investiție estimată la aproape 20 milioane de euro. În noul imobil vor funcționa blocul operator, terapia intensivă, chirurgia, ortopedia, medicina internă, radiologia și laboratorul de analize medicale. După finalizarea lucrărilor la noul spațiu medical și după ce acesta va deveni funcțional, actualul corp principal al spitalului din Tecuci - clădire cu o vechime de peste 100 de ani - va fi demolat.

Citit 2625 ori Ultima modificare Joi, 14 Decembrie 2023 20:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.