Gripa face ravagii în rândul copiilor din Galaţi. Unitatea de Primiri Urgențe, luată cu asalt

Gripa face ravagii în rândul copiilor din Galaţi. Unitatea de Primiri Urgențe, luată cu asalt
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului de Copii din Galați a fost luată cu asalt în ultimele zile de numărul mare de copii care au avut nevoie de îngrijiri medicale și chiar de spitalizare, după ce au prezentat simptome de gripă.

Managerul spitalului, dr. Marius Dănilă, ne-a declarat că unitatea medicală pe care o conduce este în prezent plină și că se așteaptă o creștere a numărului de cazuri de copii care suferă de gripă. Acesta îi asigură pe părinți că la nivelul unității spitalicești există teste de gripă, care se fac în regim de urgență, pentru toţi copiii care prezintă simptome de îmbolnăvire.

Pentru a preveni supraaglomerarea spitalului în această perioadă în care îmbolnăvirile de gripă se află pe o pantă ascendentă, medicii pediatri recomandă câteva măsuri minime pe care părinţii le pot lua pentru a preveni infectarea și mai ales transmiterea bolii. Astfel, se recomandă spălarea frecventă a mâinilor cu apă și săpun, precum şi acoperirea nasului și a gurii cu un șervețel, în caz de strănut. Nu se recomandă reutilizarea batistelor sau a șervețelelor, pentru că virusul gripal poate supraviețui temporar în afara corpului, astfel încât copiii se pot infecta doar atingând batiste și șervețele folosite. În acelaşi timp, trebuie evitate pe cât posibil locurile aglomerate. Se recomandă, de asemenea, purtarea măștii de protecție în mijloacele de transport în comun. Cel mai important, însă, este ca bolnavii să rămână acasă în perioada convalescenţei, iar în cazul în care simptomele se agravează să solicite ajutorul medicului.

În context, Direcția de Sănătate Publică Galaţi ne-a confirmat existența, la nivelul judeţului, a unui singur caz de gripă, la o femeie de 25 de ani, din mediul urban, caz confirmat pe data de 22 decembrie.

Citit 4807 ori Ultima modificare Vineri, 29 Decembrie 2023 14:16

4 comentarii

  • postat de Iancu Jianul
    Sâmbătă, 06 Ianuarie 2024 11:06
    5.13.170.***
    Medicii de familie is doar pe hartie!Te trimit la specialist, dar are timp DOAR in privat, iar analizele scumpe stai pe lista de asteptare, si daca mai sunt fonduri pe luna in curs, sau platesti din banii tai si primesti banii dupa 3 luni! Sist sanitar romanesc a ajuns o struto-camila gen anii 90'!
    1
    1
  • postat de Gogu
    Vineri, 05 Ianuarie 2024 07:25
    82.79.117.***
    Se ajunge direct la "Urgente" deoarece medicii de familie se rezuma la chestii administrative /trimiteri+ adeverinte, ambulatoriile nu mai exista, medicii din spitale fac consultatii contracost la cabinetele private-cu asistentele din spital cu tot (ca mai pot, dupa "obositoarele" ture si garzi).
    1
    6
  • postat de Dragomir N
    Joi, 28 Decembrie 2023 11:07
    86.124.200.***
    Daca pentru o gripa te duci la urgenta, e clara treaba....
    27
    4
  • postat de cetitor
    Joi, 28 Decembrie 2023 01:26
    5.13.196.***
    Nu există gripă. A fost eradicata în timpul pandemiei. Există doar COVID, așa ne asigură oamenii de știință și specialiștii în domeniu. Ne este dor de Cercel, Arafat, Gheorghiță, Tataru, Musta și bi...ne..î..nțeles de Klaus care ne zicea...Spălați-vă pe mâini!...Ptiu ce vremuri!
    25
    18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.