Bolnavii de cancer neasigurați, gratuitate la tratament

Bolnavii de cancer neasigurați, gratuitate la tratament
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Pacienții bolnavi de cancer neasigurați vor beneficia, începând cu 1 iulie 2024, de servicii medicale gratuite, în cadrul Planului Național de Cancer. Valeria Herdea, președinta Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, a declarat, pentru  Agerpres, că pachetul de analize și investigații medicale de care are nevoie un bolnav de cancer va fi decontat de la bugetul de stat, măsură luată după ce, anul trecut, 204.722 de persoane erau în evidență ca fiind suferinde de cancer.

"În cadrul Planului Naţional de Cancer, s-au introdus servicii şi pentru neasiguraţi. Aceştia au astfel acces la servicii de prevenţie, servicii de diagnostic şi plan de tratament. Este un mare pas înainte. Banii vin de la bugetul de stat. Se va deconta în funcţie de câţi oameni se vor prezenta şi la câţi se vor depista cazuri de cancer", a declarat Valeria Herdea.

Aceasta a explicat și parcursul pe care un bolnav suspect de cancer și neasigurat îl are de urmat până la stabilirea diagnosticului și obținerea tratamentului. "Se va face acelaşi parcurs ca la ceilalţi pacienţi, fiindcă e un drept constituţional într-o astfel de boală. Faptul că se asumă aşa ceva este mare lucru, din punctul meu de vedere. Avem cancere de colon, cancere de esofag, cancere pulmonare, cancer de sân etc., cu o mortalitate foarte mare, deci o astfel de măsură e foarte binevenită.

Planul Naţional de Cancer este unul dintre dezideratele cele mai importante pe care eu, personal, le apăr în acest mandat, pentru că nu este normal să moară atâţia oameni. Avem 204.722 de pacienţi cu cancer la 31 decembrie anul trecut şi 2.700 dintre ei sunt copii", a mai afirmat Valeria Herdea.

Citit 2433 ori Ultima modificare Vineri, 12 Aprilie 2024 14:05

1 comentariu

  • postat de marr
    Vineri, 12 Aprilie 2024 21:23
    86.124.202.***
    Sa dea Dumnezeu sa nu aiba nimeni nevoie ...ca daca ar fi testat/verificat Anuntul ..teama imi e ca pacientul va fi 'tratat' cu
    'zambete' si usi inchise . Ea da Anunturi/lipeste afise pe garduri(cum s-ar zice) .
    O doare gura sa zica ?!
    0
    7

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro