Aproape 4.000 de bolnavi de cancer din județul Galați și din alte zone ale țării au beneficiat de 70.000 de proceduri de tratament făcute cu ajutorul celor două acceleratoare liniare de particule cu care a fost dotată Secția de Radioterapie a Spitalului Clinic Județean de Urgență "Sf. Ap. Andrei", prin programele derulate de Consiliul Judeţean (CJ) Galați.
Echipamentele de ultimă generație au rol important în diagnosticarea timpurie a bolilor oncologice, dar și pentru aplicarea unor tratamente avansate. "Cu ajutorul acestor echipamente, Spitalul Județean reușește să le ofere pacienților cele mai bune șanse la recuperare și tratament, devenind astfel un centru de referință în tratamentele oncologice. Cancerul poate fi tratat, iar Consiliul Județean Galați va continua să investească în sistemul de sănătate din județ, pentru ca fiecare locuitor să beneficieze de cele mai bune condiții de diagnostic și tratament", a declarat președintele CJ Galați, Costel Fotea.
La Galați, aproape 17.000 de persoane sunt luate în evidență oncologică, dintre care o parte beneficiază de tratamente active.
În Secția de Radioterapie a Spitalului Județean, zilnic, cu ajutorul celor două acceleratoare liniare de particule, se desfășoară aproximativ 70 de ședințe de tratament pentru tratarea și depistarea cancerului.
De asemenea, secția de Medicină Nucleară din cadrul Spitalului Județean este dotată cu un PET-CT, un aparat de ultimă generație care permite diagnosticarea precoce a cancerului, fiind capabil să depisteze chiar și cele mai mici tumori printr-o scanare dublă a întregului corp. PET-CT-ul lucrează împreună cu SPECT-CT, un alt echipament modern care combină medicina nucleară cu tomografia computerizată, oferind o localizare extrem de precisă a modificărilor metabolice din organism.