Alimente care ţin astenia la distanţă

Alimente care ţin astenia la distanţă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Chiar dacă primăvara deja a trecut, ţi se întâmplă în mod repetat să fii trist, mai tot timpul obosit şi lipsit de motivaţie. La serviciu nu poţi fi concentrat şi chiar şi îndeplinirea unor sarcini de rutină este o provocare. Medicii spun că acestea sunt simptomele clasice ale asteniei, afecţiune care în anumite situaţii nu mai are nimic de-a face cu anotimpurile. Din fericire, există unele soluţii naturale prin care ne putem recăpăta starea de spirit.

Păpădia

Pentru că este bogată în magneziu, această plantă reduce stările de anxietate şi nervozitate. Magneziul este un mineral esenţial, deoarece asigură funcţionarea celulelor nervoase. În lipsa lui, poţi suferi de insomnii, confuzie, probleme de concentrare, stări depresive, toate acestea fiind simptome specifice asteniei de primăvară. De la păpădie poţi folosi atât frunzele, adăugate în salate, cât şi florile, din care poţi face ceai. Poţi bea până la trei căni de ceai de păpădie pe zi, preferabil neîndulcit.

Polenul

Cu un conţinut impresionant de substanţe nutritive, polenul este unul dintre cele mai importante energizante naturale. O mare parte dintre aminoacizii esenţiali, enzimele, vitaminele şi mineralele din compoziţia polenului lipsesc din alte surse alimentare.

Busuiocul

Dacă bei dimineaţa, în loc de cafea, o infuzie cu busuioc (patru linguriţe de plantă la o cană cu apă fierbinte), vei avea o stare bună toată ziua, susţin fitoterapeuţii. Busuiocul îl mai poţi prepara, de asemenea, sub formă de macerat la rece. Pui planta în apă, la temperatura camerei şi o laşi aproximativ zece ore. Bea dimineaţa, pe stomacul gol, câteva linguriţe din sucul astfel obţinut.

Spanacul

Secretul spanacului este conţinutul mare de vitamine şi de minerale, dintre care cele mai importante sunt vitaminele A, C, E, fierul, magneziul, potasiul şi calciul. E suficient să fierbi câteva legături de spanac sau să adaugi câteva frunze proaspete în salată pentru a te revigora.

Citit 11684 ori Ultima modificare Vineri, 31 Mai 2013 16:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.