În ce constă DIETA anti-cancerigenă
Foto: Sursa foto: csid.ro

În ce constă DIETA anti-cancerigenă
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Stilul de viaţă are un rol foarte important, în afară de componenta genetică, pentru a putea menţine organismul într-o bună stare de funcţionare, subliniază nutriţionistul Lygia Alexandrescu. Potrivit acesteia, lupta anticancer este un subiect care, din păcate, este din ce în ce mai actual şi trebuie să înceapă practic de la vârste foarte fragede, iar dieta anti-cancerigenă poate fi una din armele care trebuie folosite.

"Când spunem stil de viaţă ne gândim, evident, şi la ceea ce mâncăm, şi la câtă mişcare facem, şi la câte ore de somn pe noapte avem, şi la felul în care ştim să abordăm stresul şi la cât de pozitiv privim lucrurile. Din punct de vedere alimentar, există câteva ingrediente care nu trebuie să lipsească din dieta unei persoane care doreşte să-şi păstreze cât mai mult sănătatea", a spus nutriţionistul citat.

Lygia Alexandrescu a arătat că fibrele alimentare sunt esenţiale pentru sănătatea colonului şi, în acelaşi timp, ajută la scăderea nivelului colesterolului şi la stabilizarea valorii glicemiei. Ele se găsesc în fructele proaspete, în tărâţe şi în legumele cu frunze verzi, iar un aport zilnic de 30-40 g ar fi suficient.

"Evitarea zahărului rafinat şi a produselor zaharoase (prăjituri, bomboane, pâine albă) - marea problemă a consumului crescut de zahăr este că se înlocuiesc alimentele încărcate cu nutrienţi, adică este aleasă o bomboană (care nu conţine nici minerale, nici vitamine, nici fibre), în loc să fie ales un măr. Toate produsele zaharoase delicioase, de altfel, şi mai ales aspectuoase sunt un amestec nefericit de grăsimi, zahăr şi aditivi alimentari şi de aceea trebuie evitate cât de mult posibil. Este bine ştiut faptul că un consum excesiv al acestor zaharuri conduce mai întâi la hipoglicemie, apoi la diabet şi la complicaţiile asociate: boli cardiovasculare, colesterol crescut, hiperactivitate, depresie, obezitate", a explicat nutriţionistul.

Înainte de a urma sfaturile noastre alimentare cereţi părerea unui medic!

Citit 2310 ori Ultima modificare Marți, 15 Martie 2016 16:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.