Alimentele MIRACOL ale primăverii

Alimentele MIRACOL ale primăverii
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Aşa cum ştim cu toţii, primăvara ne oferă unele dintre alimentele cu cele mai benefice efecte asupra sănătăţii. Bineînţeles, ne vom înfrupta cu salate de ceapă verde, ridichi, castraveţi, roşii etc. Iată însă care sunt alimentele miraculoase de care ar trebui să profităm cel mai mult.

Urzicile sunt un tonifiant general extraordinar, a relatat agerpres.ro. Au un conţinut bogat în aminoacizi esenţiali, vitamine B (acid folic), C, A, E şi K, calciu, fier şi magneziu.

Nu degeaba urzicile sunt considerate şi plante medicinale, nu doar aliment.

De asemenea, urzicile pot fi folosite pentru combaterea anemiei, dar şi a afecţiunilor respiratorii, deoarece reduc tusea şi fluidifică mucusul bronho-pulmonar.

O dietă în care sunt incluse cât mai multe urzici va asigura întărirea sistemului imunitar şi osos, dar va ajuta şi la reducerea greutăţii corporale, datorită cantităţii mari de fibre pe care le conţin.

Ştevia este o altă plantă bogată în minerale esenţiale: calciu, magneziu, fier şi potasiu, dar şi în vitamine hidrosolubile B şi C.

Leurda mai poartă şi numele de usturoiul ursului, pentru că după hibernare ursul consumă multă leurdă pentru a se pune pe picioare.

Sucul de leurdă ajută la diminuarea simptomelor unor afecţiuni precum: hipertensiune arterială, ateroscleroza, diareea sau constipaţia.

Frunzele de leurdă se pot aplica şi pe zonele afectate de reumatism, pe răni sau eczeme, ajutând la vindecarea acestora.

Contrar a ceea ce ştiam până acum şi a desenelor cu Popeye Marinarul, spanacul nu are atât de mult fier pe cât se credea, dar asta nu înseamnă că este mai puţin valoros.

Frunzele acestei plante conţin cantităţi semnificative de: fier, calciu, clorofilă, beta-caroten, vitamina C, B6, sodiu şi potasiu, toate fiind importante pentru buna funcţionare a organismului.

În acelaşi timp, spanacul are şi cantităţi mari de sulf, care ajută la detoxifierea ficatului, iar datorită conţinutului mare de compuşi flavonoizi (13), spanacul este şi un aliment anticancerigen.

Cea mai bună metodă de consum a spanacului este în stare crudă, în salate, a relatat și culinar.ro.

Loboda este bogată în vitaminele E şi K şi este considerată o plantă cu efecte benefice în tratarea chisturilor ovariene şi mamare, în afecţiuni dermatologice, în bronşite asmatiforme sau sub formă de cataplasme pentru dureri abdominale. Sursa foto: ziare.com

Citit 1799 ori Ultima modificare Duminică, 15 Decembrie 2019 00:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.