Triptofanul, un compus regăsit în ouă, dar şi în ciocolată, carne roşie, spanac, banane şi carne de curcan, sporeşte sentimentul de încredere în ceilalţi, potrivit rezultatelor unui studiu efectuat de cercetătorii de la Universitatea din Leiden, informează dailymail.co.uk, citată de mediafax.ro.
”Încrederea interpersonală este un element esenţial al vieţii sociale şi al comportamentului de cooperare (…). Suplimentarea aportului de triptofan şi consumarea alimentelor care conţin triptofan promovează încrederea interpersonală într-un mod accesibil, eficient şi sănătos”, au afirmat cercetătorii olandezi, în studiul respectiv.
Triptofanul se formează în organism în timpul digerării unor proteine şi este un element de construcţie a serotoninei, hormonul ”stării de bine” din creier.
Este, de asemenea, un sedativ natural, ceea ce explică starea de somnolenţă după o masă cu multă friptură de curcan.