Topul celor mai ENERGIZANTE ALIMENTE. Trebuie să le ai în meniu!
Foto: Sursa foto: eva.ro

Topul celor mai ENERGIZANTE ALIMENTE. Trebuie să le ai în meniu!
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Germenii de lucernă sunt ieftini, hrănitori şi revitalizează corpul. Folosiţi-i ca topping pentru sandvişuri, salate sau în smoothie-urile făcute acasă! Vlăstarii de lucernă, portocalele şi nucile sunt doar câteva dintre alimentele pe care este recomandat să le consumaţi zilnic, deoarece nutrienţii din conţinutul lor furnizează energie şi revigorează corpul. Ca să ştiţi ce să includeţi în meniu, iată un top al celor mai energizante alimente, prezentat de eva.ro:

Locul 1. Germenii de lucernă

Chiar dacă nu sunteţi deloc obişnuiţi cu germenii de lucernă, trebuie să ştiţi că aceştia sunt o soluţie foarte ieftină şi mereu la îndemână pentru a furniza corpului vitamine şi minerale esenţiale. Sunt foarte săraci în calorii şi îi puteţi folosi peste salate, sandvişuri, în smoothie-uri, pentru că asigură vitalitate şi menţin un nivel ridical al energiei.

Sunt în topul plantelor cu efecte terapeutice deosebite recunoscute din vremuri străvechi, datorită nutrienţilor pe care-i conţin: proteine de înaltă calitate, 8 enzime digestive, 8 aminoacizi esenţiali, antioxidanţi, betacaroten, clorofilă, minerale (calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu), vitamine (A, C, B12, D, E, K, acid folic).

Germenii sunt în general orice seminţe de legume sau cereale încolţite. Cu toţii aduc beneficii excepţionale corpului nostru, aşa că nu vă limitaţi doar la germenii de lucernă.

Locul 2. Nucile

Au un conţinut ridicat de fier, zinc, potasiu, precum şi proteine de calitate, fiind astfel o excelentă sursă de energie pentru corp. Pot fi consumate ca gustare între mesele principale.

Locul 3. Portocalele

Fibrele şi multitudinea de vitamine fac din portocale una dintre gustările cu efect energizant imediat. Ele sunt recomandate în special între prânz şi cină, atunci când simţiţi că aveţi poftă de ceva dulce, care să vă furnizeze energie. Este recomandat să evitaţi sucul de portocale, deoarece acesta este mai ridicat în zahăr şi calorii, neavând deloc fibre. În plus, acesta vă poate moleşi.

Locul 4. Ananasul

Are un efect benefic asupra glandei tiroide, cea care reglează metabolismul şi controlează nivelul de energie din corp. Iodul, care se regăseşte din abundenţă în ananas, este responsabil de acest efect miraculos. Nici vitaminele din complexul B, potasiul şi calciul nu sunt de ignorat, deoarece se regăsesc şi ele în ananas, favorizând scăderea colesterolului. De asemenea, bromelina, o altă substanţă din conţinutul ananasului reglează digestia şi accelerează arderea grăsimilor. CLICK AICI PENTRU A AFLA CE ALTE ALIMENTE SUNT ÎN ACEST CLASAMENT

Citit 2052 ori Ultima modificare Miercuri, 11 Mai 2016 18:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.