Aplicaţia care monitorizează PACIENȚII şi transmite informaţii rudelor, invenție a unui român

Aplicaţia care monitorizează PACIENȚII şi transmite informaţii rudelor, invenție a unui român
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Pacientul primeşte la internare o brăţară, cu ajutorul căreia poate fi monitorizat în timp real de către rude, potrivit site-ului stiri.tvr.ro. Pacientului i se monitorizează activitatea pas cu pas, iar toate informaţiile ajung în timp real la rude, pe telefonul mobil. Aplicaţia lui Bogdan Nedelcu funcţionează deja în două spitale din Chicago.

Bogdan Nedelcu a plecat din România când avea 16 ani. Şi-a făcut studiile în Franţa şi apoi s-a mutat în SUA, la Chicago. Nu are legătură cu domeniul medical, dar este pasionat de tehnologie.

Ideea aplicaţiei de monitorizare a echipamentelor medicale şi a pacienţilor i-a venit în Spitalul Universitar din Chicago, văzând că infirmierele pierdeau mult timp ca să răspundă la întrebările rudelor pacienţilor.

La Chicago, aplicaţia funcţionează deja de un an, în două spitale. Costurile sunt suportate în totalitate de unităţile medicale şi pornesc de la 50.000 de dolari pe an.

Sistemul va fi implementat anul acesta şi în Franţa. În România, doar câteva spitale private s-au arătat interesate de aplicaţie.

Citit 2329 ori Ultima modificare Joi, 26 Ianuarie 2017 18:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.