Cum urmezi REGIMUL de reechilibrare hormonală | Clorul din apă poate bloca receptorii de iod din tiroidă

Cum urmezi REGIMUL de reechilibrare hormonală | Clorul din apă poate bloca receptorii de iod din tiroidă
Specialiştii recomandă apa filtrată sau pe cea minerală
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Multe afecţiuni, precum osteoporoza, creşterea în greutate sau dezechilibrele nivelului de zahăr în sânge, pot avea drept cauză un eventual dezechilibru hormonal. Adesea, acest dezechilibru pleacă din glanda tiroidă sau din suprarenale, glande răspunzătoare cu secreţia şi reglarea hormonilor.

Cel mai bun lucru pe care îl putem face pentru a optimiza funcţionarea acestor glande este să urmăm o dietă de echilibrare hormonală, potrivit „Cărţii pentru sănătatea femeii“, semnată de dr. Marilyn Glenville. Aceasta recomandă următorul regim alimentar.

Cinci porţii pe zi de fructe şi legume, cu accent pe legume crucifere - broccoli, varză, conopidă, pentru că sunt bogate în indol - 3 - carbinoli, care ajută la prevenirea absorbţiei în organism a formelor toxice ale estrogenului. Cel puţin 3 porţii pe zi de fitoestrogeni. Optaţi pentru soia, năut, linte şi seminţe de in. Fitoestrogenii reduc estrogenii toxici din organism şi stimulează ficatul să secrete globulina de legare a hormonului sexual care controlează cantitatea de estrogen şi testosteron din sânge.

Eliminaţi lichidele „dăunătoare“, reducând consumul de cafeină şi de alcool. Alcoolul suprasolicită ficatul, făcând şi mai dificilă eliminarea hormonilor toxici şi bătrâni din organism. Este important şi să mâncaţi cereale integrale. Înlocuiţi orezul alb cu cel brun, pâinea albă cu cea din făină integrală şi optaţi pentru cereale integrale precum secara sau ovăzul.

Folosiţi grăsimile „bune“, adică pe acelea din peşte gras, nuci, seminţe şi uleiuri vegetale presate la rece. Reduceţi grăsimile „rele“ din carne, produse lactate, pentru că alimentele bogate în grăsimi saturate încurajează organismul să producă prostaglandine, substanţe asemănătoare hormonilor care cauzează tocmai dezechilibrul pe care vreţi să-l trataţi.

Eliminaţi zahărul. El favorizează depunerea de grăsime, iar celulele grase produc estrogen, creând o supraîncărcare în organism. Beţi lichide sănătoase, între şase şi opt pahare în fiecare zi. Este recomandată apa filtrată sau cea minerală, pentru că fluorul sau clorul din apa de la robinet pot bloca receptorii de iod din tiroidă, cauzând dezechilibru hormonal.

Nu în ultimul rând, evitaţi alimentele care conţin printre ingrediente conservanţi, aditivi şi îndulcitori artificiali.

Citit 5278 ori Ultima modificare Vineri, 19 Mai 2017 16:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.